Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
Yoksullaştıran Büyüme: Seçilmiş Ülkeler İçin Bir Panel Veri Yaklaşımı
2021
Dergi:  
İzmir İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, panel veri analizi kullanılarak, yoksullaştıran büyüme hipotezi kapsamında GSYİH ile küresel demir, küresel pamuk, küresel petrol ve küresel bakır fiyatları arasındaki ilişki analiz edilmiştir. Bu çalışmada analizi yapılan ülkeler Çin, Şili, Çekya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Güney Kore, Malezya, Pakistan, Peru, Filipinler, Polonya, Tayland ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerdir. Veriler 2003-2018 dönemini kapsamaktadır. Analiz sonuçları küresel pamuk ve petrol fiyatlarındaki artışın bu ülkelerin GSYİH’lerini düşürdüğünü, küresel demir ve bakır fiyatlarındaki artışın bu ülkelerin GSYİH’lerini artırdığını göstermektedir. Bu nedenle politika yapıcılar yenilenebilir enerji, yerli tarım ve madencilik sektörlerine yatırımı desteklemelidirler.

Anahtar Kelimeler:

Immiserizing Growth: A Panel Data Approach For Selected Countries
2021
Yazar:  
Özet:

In the study, using panel data analysis, the relationship between GDP and global iron, global cotton, global oil, and global copper prices were analyzed under the impoverishing growth hypothesis. The countries analyzed in this study are developing countries such as China, Chile, Czechia, Greece, Hungary, India, South Korea, Malaysia, Pakistan, Peru, Philippines, Poland, Thailand, and Turkey. The data covers the period 2003-2018. The analysis results show that the increase in global cotton and oil prices decreases the GDP of these countries, and the increase in global iron and copper prices increases the GDPs of these countries. Therefore, policymakers should support investment in renewable energy, domestic agriculture, and mining sectors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İzmir İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 711
Atıf : 6.549
2023 Impact/Etki : 0.367
İzmir İktisat Dergisi