Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 106
 İndirme 48
Sera Gazi Emisyonlarinin Azaltiminda Karbon-enerji Vergilerinin Rolu
2014
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Emisyon, çeşitli faaliyetlerin gerçekleşmesiyle oluşan gaz veya parçacık olarak ifade edebileceğimiz karışımların atmosfere salınması olarak tanımlanmaktadır. İnsan faaliyetleri sonucunda artan fosil yakıt kullanımlarına bağlı olarak (Evlerde, fabrikalarda, işyerlerinde ve araçlarda...vs.) atmosferde biriken karbondioksit emisyonlarının, önlem alınmazsa, küresel ölçekte insan sağlığı ve çevre üzerinde kalıcı olumsuz sonuçlar doğuracağı artık bilinen bir gerçektir. Bu bağlamda çevre vergilerinin içinde çevreye zararlı emisyonların miktarını azaltmak ve endüstrinin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesini sağlamak için uygulanan karbon-enerji vergileri önem kazanmaktadır. Bu çalışmada, küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarının azaltımında karbon- enerji vergilerinin rolü araştırılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda, enerji-yoğun sektörler ve rekabete duyarlı kesimlere tanınan muafiyetlerin, vergi gelirlerinin, karbon yoğunluğunun az olduğu yeni teknolojilerin geliştirilmesi amacından ziyade, daha çok kamu geliri sağlama aracı olarak kullanılmasının, karbon-enerji vergi uygulamalarının ülkeler arasında farklılık göstermesinin, başka deyişle küresel bir karaktere sahip olmamasının, karbon–enerji vergilerinde etkinlik kaybına neden olduğu ve bu sebeplerden dolayı küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önlenmesinde söz konusu vergilerin yeterince etkin olmadığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Carbon-energy Tax About Reducing Greenhouse Gas Emissions
2014
Yazar:  
Özet:

Emission is defined as a mixture of gas or particles exposed to the atmosphere during various activites. It is a known fact that emissions of carbondioxide accumulating in the atmosphere depending on increasing fossil fuel use as a result of human activities will have a negative and lasting results on human health and environment if the global scale measures are not taken . Thus, the carbon-energy tax is important to reduce the amount harmful emissions to the environment and to ensure the industry’s tum to renewable energy sources within environmentel tax. In this study, the role of carbon-energy tax is studied for reducing greenhouse gas emmissions causing Global Warming and Climate Change. As a result of the assessments made, it is concluded that carbon-energy tax are not sufficiently effective or prevention of global warming and climate change because of exemptions for competition-sensitive and energy-intensive sectors, tax revenues are used for the purpose of providing public revenue instead of creating of new less carbonintensive tecnologies and non-global carbon-energy taxing applications are among the reasons for this situation.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.086
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini