Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 68
 İndirme 21
Osmanlı Döneminde Şehrizorun Yönetim Merkezleri: Zalim ve Gülanber Kaleleri
2014
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Shahrazur located in the north of Iraq and is an important place as the gateway to Iran. Zalim and Gülanber castles located on the border of Iran were used as the capital of Shahrazur. Zalim castle is known that was built by Iranian. Gulanber castle was built or repaired after the Ottoman conquest. The region entered the Ottoman rule with Shahrazur battles in 1554. After the conquest, khans, mosques and baths were built in here. So, Sharazur was zoning. While these development activities were carried out with mainly the efforts of tribal Sarılu, needs were met mostly by Baghdad. The castle of Gulanber and surrounding area was destroyed in the early 17th century by Shah Abbas. It was rebuilt in conjunction with bushes and mosques during Husrev Pasha’s Persian campaign in 1630. After the Treaty of Qasr-i Shirin improvement of relations with Iran mainly left central location but maintained the importance of the border.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.270
Atıf : 3.189
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini