Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 59
 İndirme 8
Türk Basınında Suriyeli Sığınmacı Kadınların Temsili
2020
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Suriyeli sığınmacı kadınların Türk basınındaki temsilleri incelenmiştir. Çalışma kapsamında sığınmacıların Türkiye’ye giriş yapmaya başladığı 2011 yılının Nisan ayından, 2018 yılının sonuna kadar siyasi tutumları farklı olan Cumhuriyet, Hürriyet, Sabah, Sözcü ve Türkiye gazetelerinde yayımlanan ve Suriyeli sığınmacı kadınları konu edinen haberler analiz edilmiştir. Bu haberlere, “Suriyeli kadın” anahtar kelimesi kullanılarak PRNet adlı medya takip şirketinin veritabanı aracılığıyla ulaşılmıştır. Çalışmanın amacı, Türk basınının Suriye’de çıkan iç savaş sonucunda Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacı kadınlara yönelik bakış açısını belirlemek ve Suriyeli sığınmacı kadınların hangi konular etrafında ele alındığını ortaya koymaktır. Araştırma Suriyeli sığınmacı kadınların Türk Basınında nasıl temsil edildiği sorunsalına odaklanmaktadır. Çalışmanın yöntemi nicel ve nitel içerik analizidir. Bulgular sonucunda, Türk basını Suriyeli sığınmacı kadınlara yönelik genel olarak olumlu ve yansız bir bakış açısına sahip gibi görünse de “sığınmacılar” ve “kadınlar” için üretilen uluslararası stereotiplerin aynen üretildiği sonucuna bu çalışmada da ulaşılmıştır. Ayrıca gazetelerin siyasi tutumları haber içeriklerinde gazetelerin siyasi pozisyonlarına göre hükümet eleştirisi ya da övgüsü şeklinde kendini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Representative of Syrian Refugee Women in Turkish Press
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the representations of Syrian refugee women in the Turkish press were examined. In the framework of the study, from April of 2011, when refugees began to enter Turkey, to the end of 2018, the political attitudes were different, the news published in the Republic, Hürriyet, Sabah, Sözcü and Turkey newspapers and the issue of Syrian refugees women was analyzed. The news was reached through the database of the media tracking company PRNet using the keyword "Syrian woman". The aim of the study is to identify the Turkish press’ point of view towards Syrian refugee women coming to Turkey as a result of the civil war in Syria and to reveal what issues Syrian refugee women are addressed around. The study focuses on the question of how Syrian refugee women are represented in the Turkish press. The method of study is qualitative and qualitative content analysis. The findings show that the Turkish press appears to have a generally positive and unreflecting view of Syrian refugee women, but the conclusion is that the international stereotypes produced for “asylumers” and “women” are produced. The political attitudes of the newspapers also show themselves in the form of government criticism or praise according to the political positions of the newspapers in the news content.

Anahtar Kelimeler:

Representation Of Syrian Asylum Seeker Women In The Turkish Press
2020
Yazar:  
Özet:

This study examines the representation of Syrian asylum seeker women in the Turkish Press. In this context, news coverage about Syrian women published in Cumhuriyet, Hürriyet, Sabah, Sözcü and Türkiye newspapers, which differ in terms of their political stances, were analyzed. The study focuses on the news published between April 2011, when the Syrians started entering Turkey, and the end of the year 2018. The news were collected from the database of PRNet, by using the keyword “Syrian women”. The study seeks to analyze the perspective of the Turkish Press towards Syrian refugee women migrated to Turkey during the Syrian Civil War and to present the issues about these women. The research problem focuses on how the Syrian refugee women are represented in the Turkish press. The method of the study is quantitative and qualitative content analysis. The findings of the study illustrate that the general perspective of the Turkish print media on Syrian refugee women is positive and balanced, but the press coverage shows some similarities to the international stereotypes produced for “refugee” and “female” in terms of representation characteristics. Besides, the political stances of the newspapers are manifested in the context of news coverage either as government criticism or praise according to the political positions of newspapers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 999
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi