Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 30
 İndirme 7
Eğitim Kurumlarında Yöneticilerin Psikolojik Şiddet Anlayışı
2014
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Bu araştırma Ankara ilinde ilköğretim 2. Kademe ortaokul 32 ve ortaöğretim okullarından 21 tane olmak üzere toplam 53 okulda çalışan yönetici 233 ve öğretmenlerden 544 çalışandan anket yoluyla veriler toplanmıştır. Araştırmanın evrenini Ankara İli’ndeki eğitim kurumlarından görev yapmakta olan yöneticiler ve öğretmenlerden oluşmaktadır. Anket üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci bölümde yöneticinin psikolojik şiddet eğiliminin nedenlerine ilişkin, ikinci kısım yönetici psikolojik şiddet davranışları ve üçüncü kısım ise, mağdur tepkilerinden oluşmaktadır. Yapılan bu çalışmada, okul yöneticileri en çok %56,65 okulda hakimiyeti sağlayabilmek için, ikinci olarak da okulda çatışma sorunlarını çözmede %54,94 çalışanın gerekli gereksiz bir biçimde düşüncelerini açıklaması %54,51 karşısında “sık sık” olumsuz davranışlar yani psikolojik şiddet Mobbing eğilimi içene girdikleri görülmektedir. Araştırmanın 2. kısmında yöneticilerin çoğunlukla% 76,39 oranında “Kurum etkinliklerinden haberdar etmemek” ve%69,53 oranında da “çalışanların görüş ve düşüncelerine yer vermeme” olumsuz davranışlarını gösterirken öğretmenlerde bu konuda yöneticilere yakın cevaplar vermiştir. Araştırmada öğretmen ve yöneticilerin verilen psikolojik şiddet tepkileri arasında farklılık gösteren p=0,0001 ve p=0,002 davranış biçimleri ise “çeşitli nedenlerle diğer çalışanlar arasında aşağılamak” ve “kurum imkanlarından mahrum bırakmak”, “Çalışanın ruh sağlığı hakkında üstü kapalı ifadeler kullanmak” ve yöneticiler “Fiziksel şiddet uygulamak ya da bu tür tehditte bulunmak” noktasında %58,80 “hiç” derken öğretmenler bu davranış için %34,38 ile “sık sık” ve %36,76 ile de “bazen” olarak cevaplamışlardır. Araştırmanın 3. Kısmında ise öğretmenlerin psikolojik şiddetle karşılaştıklarında gösterdikleri tepkilerin başında “tepkilerini başkalarına yönlendirdikleri” % 56,25 ve buna bağlı olarak %45,40 ” iş çevresi ile ilişkilerini en az düzeye indirdikleri” görülmektedir. Genellikle de % 60,85 duygularını belli etmemeye çalıştıkları anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Psychology Understanding Of Managers In Educational Institutions
2014
Yazar:  
Özet:

the summary of this research in the province of ankara consists of two-stage secondary schools 32 and secondary schools 21 in total 53 schools working in the manager 233 and teachers from 544 employees to survey data collected through the study of the universe of researches from educational institutions in ankara ili, the researchers and teachers in the first part of the first chapter, the second part of the psychological violence and the third part of the school administrators in this study, in order to identify the most 5665 schools, and to avoid the problems of the psychological violence in 549 schools, and to avoid the negative aspects of the psychological violence in the psychological violence, and the psychological violence of the psychological violence, and the psychological violence of the psychological violence of the psychological violence of the psychological violence of the “45-related subjects,”

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini