Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 289
 İndirme 44
 Sesli Dinleme 1
Bazi Rastgele Kismi Diferansiyel Denklemlerin Diferansiyel Donusum Metodu ve Laplace- Padé Metodu Kullanarak Cozumu
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, rastgele kısmi diferansiyel denklemlerin çözümleri incelenmiştir. Rastgele bileşenli kısmi diferansiyel denklemlerin başlangıç şartları ve parametreleri Beta dağılımı ile incelenmiştir. Rastgele Diferansiyel dönüşüm yöntemi ile elde edilen çözümlerin etkinliği birkaç örnekle verilmiştir. Rastgele denklemlerin yaklaşık analitik çözümlerinin beklenen değerleri ve varyansları için fonksiyonlar elde edilmiştir. Rastgele Diferansiyel dönüşüm yöntemi, bu kısmi diferansiyel denklemlerin çözümlerini incelemek için uygulanmış ve MAPLE programı, çözümleri bulmak ve grafikleri çizmek için kullanılmıştır. Ayrıca çözümlerin yakınsaklığını iyileştirmek için Laplace-Padé metodu kullanılmıştır. Beta dağılımı ile rastgele bileşenli kısmi diferansiyel denklemlerin sonuçları, bu dağılımın sonuçlara etkilerini incelemek amacıyla analiz edilmiştir. Denklemlerin rastgele karakteristikleri ile rastgele olmayan kısmi diferansiyel denklemlerin sonuçları karşılaştırılmıştır. Rastgele bileşenli kısmi diferansiyel denklemler için yöntemin etkinliği, rastgele denklemlerin simülasyonlarından elde edilen sonuçlarla beklenen değerlerin ve varyansların formüllerini karşılaştırarak incelenmiştir. MAPLE programı, rastgele bileşenli kısmi diferansiyel denklemlerin sonuçlarını simüle etmek için kullanılmıştır ve bu simülasyon sonuçlarından standart sapma, güven aralığı gibi diğer karakteristiklerler elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Solving Of Some Random Partial Differential Equations By Using Differential Transformation Method and Laplace- Padé Method
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the solutions of random partial differential equations are examined. The parameters and the initial conditions of the random component partial differential equations are investigated with Beta distribution. A few examples are given to illustrate the efficiency of the solutions obtained with the random Differential Transformation Method (rDTM). Functions for the expected values and the variances of the approximate analytical solutions of the random equations are obtained. Random Differential Transformation Method is applied to examine the solutions of these partial differential equations and MAPLE software is used for the finding the solutions and drawing the figures. Also the Laplace- Padé Method is used to improve the convergence of the solutions. The results for the random component partial differential equations with Beta distribution are analysed to investigate effects of this distribution on the results. Random characteristics of the equations are compared with the results of the deterministic partial differential equations. The efficiency of the method for the random component partial differential equations is investigated by comparing the formulas for the expected values and variances with results from the simulations of the random equations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 645
Atıf : 1.065
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini