Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Üç farklı kök kanal dolgu tekniğinin apikal sızıntı yönünden elektrokimyasal yöntemle karşılaştırılması
2009
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, üç farklı kök kanal dolgu tekniğinin apikal sızdırmazlığmın elektrokimyasal yöntem kullanılarak incelenmesidir.Gereç ve Yöntem: Çalışmada otuz dört adet tek köklü ve tek kanallı alt premolar diş kullanılmıştır. Tüm dişler Mtwo nikel titanyum döner sistem eğeleri kullanılarak prepare edildi. Daha sonra dişler her biri 10 dişten oluşan 3 gruba ayrıldı ve lateral kompaksiyon, devamlı ısıyla obturasyon ve tek kon teknikleri kullanılarak dolduruldu. Dört diş pozitif ve negatif kontrol grubu olarak ayrıldı. Tüm dişler elektrokimyasal deney düzeneğine yerleştirildi ve kondiiktometreye bağlandı. Elektriksel iletkenlik ölçümleri başlangıç, 1 saat, 1 gün, 3 gün ve 1 hafta olmak üzere beş zaman diliminde yapıldı. Verilerin istatistiksel analizinde tekrarlanan ölçümlü varyans analizi ve Duncan çoklu karşılaştırma testi kullanıldı.Bulgular: Tüm tekniklerde sızıntı değerleri zamana bağlı olarak artış göstermiştir. En düşük ortalama sızıntı değerleri devamlı ısıyla obturasyon tekniği ile doldurulan dişlerde gözlendi ve lateral kompaksiyon tekniği ile arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulundu (p < 0,05). Tek kon tekniğinde ise orta derecede sızıntı görüldü ve diğer iki teknikle arasında anlamlı bir fark bulunamadı.Sonuç: Açılı güta perka kullanılarak tek kon tekniği ile doldurulan dişlerle devamlı ısıyla obturasyon ve lateral kompaksiyon teknikleri ile doldurulan dişler arasında apikal sızıntı yönünden fark görülmedi. Tek kon tekniği kolay ve kısa zamanda uygulanması nedeniyle klinik kullanımda avantaj sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi