Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 1
Plazma Daldırma İyon İmplantasyonu ve Biriktirme (pııı&d) Prosesi Gerilimlerinin Azot Plazmasında Ortopedik İmplant Malzemesi Ti6al4v Yüzeyinde Oluşturulan Ag Kaplamalarının Morfolojilerine, Faz Oluşumlarına ve E-coli. Adezyonuna Etkileri
2017
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

     Gümüşün antimikrobiyal etkisini ve titanyum nitrürün mekanik ve kimyasal özelliklerini birleştirmek için, ortopedik implant malzemesi olarak kullanılan Ti6Al4V alaşımının yüzeyine N2 plazmasında plazma daldırma iyon implantasyonu ve biriktirme (PIII&D) yöntemi ile gümüş biriktirilmiştir. Kaplamalar, PIII&D prosesinin farklı negatif darbeli yüksek gerilim ve magnetron sıçratma gerilimi değerleri  kullanılarak elde edilmiştir. Kaplamaların yüzey morfolojileri atomik kuvvet mikroskobu (AFM) ve kesit morfolojileri ise alan emisyonlu taramalı elektron mikroskobu (FE-SEM) kullanılarak tespit edilmiştir. Kaplamaların fazları ve kimyasal kompozisyonları sırasıyla X-ışını difraksiyonu (XRD) ve X-ışını fotoelektron spektroskopisi (XPS) kullanılarak tespit edilmiştir. Buna ek olarak, numunelerin yüzeyinden içeri Ag iyonlarının nüfuziyetini belirlemek için XPS derinlik profili (depth profile) analizi yapılmıştır. In-vitro biyouyumluluk deneylerinde numunelerin yüzeylerine 99mTc radyoizotopu ile işaretlenmiş E.coli (Escherichia coli) mikroorganizmasının adezyonu araştırılmıştır. Çalışmada, 8 kV'luk negatif darbeli gerilimin kullanıldığı deneylerle elde edilen kaplamalarda gümüşün dominant olduğu; bunun yanında, negatif darbeli yüksek gerilimin artmasıyla yüzeyde gümüş miktarının azaldığı gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 5.669
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini