Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 32
İbrahim Anlaşmaları Sonrası Arap Yarımadasının Jeopolitik Analizi ve Türk Büyük Stratejisinin İmkânları/kısıtları
2021
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda Arap yarımadası devletleri bölgesel ve küresel politikada hiç olmadığı kadar büyük bir rol oynamaya başladılar. Özellikle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn kendileriyle Türkiye arasında köklü bir jeopolitik rekabet yaratan bölgesel çatışmalara ulusal çıkarlarını gerçekleştirebilmek için dâhil oldular. Bugün, Türk dış ve güvenlik politikasındaki belki de en önemli sorun, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’deki Arap muhalefetidir. Bu soruna optimum bir cevap üretmek temelde Arap yarımadası devletlerinin jeopolitik bir tavırla yeniden değerlendirilmelerini gerektirir. Mackinder, Spykman ve Mahan’ın yeniden ölçeklendirilen teorilerine referansla bu çalışma, Arap yarımadası devletlerini klasik jeopolitiğin kavramlarına yerleştirmektedir. Bunu yaparak bu çalışma, son zamanlarda ortaya çıkan jeopolitik meydan okumaların üstesinden gelebilmesi için Türk tarafına birkaç münasip politika önerisi üretmektedir. Son olarak Türkiye’deki büyük strateji tartışmalarına özel bir referansla, olası Türk büyük stratejisinin imkânları ve kısıtları keşfedilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Geopolitical Analysis Of Arabian Peninsula and The Opportunities/limits Of Turkish Grand Strategy In The Aftermath Of Abraham Accords
2021
Yazar:  
Özet:

In recent years, Arabian peninsula states have started to play a bigger role in regional and global politics than ever before. Particularly Saudi Arabia, United Arab Emirates, and Bahrain were involving the regional conflicts to realize their national interests, which created a radical geopolitical rivalry between them and Turkey. Today, maybe the most important problem in Turkish foreign and security policy is the Arabian opposition in the Middle East and East Mediterranean. Improving an optimum response to this problem basically needs a reevaluation of the Arabian peninsula states in a geopolitical manner. With reference to the rescaled theories of Mackinder, Spykman, and Mahan, this study places the Arabian peninsula states in the concepts of the classical geopolitics. By doing so, this study produces a few policy recommendations to Turkish side to deal with the recently emerged geopolitical challenges. Lastly, with a special reference to grand strategy debates in Turkey, the opportunities and limits of possible Turkish grand strategy will be explored.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 1.691
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini