Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 58
 İndirme 31
Kızılcahamam-çamlıdere (ankara) Bölgesi Jeolojik Mirasının Koruma Kullanma Potansiyeli
2013
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Jeolojik miraslar insanların evrimi ve doğa tarihini keşfetme sürecinde önemini yavaş yavaş fark ettiği bir olgudur. Jeolojik miraslar yerkabuğunun geçmişine ait çok sayıda belge bulunduran değerler olarak korunması ve sürdürülebilir kullanılması gereken potansiyellerdir. Yerkürenin oluşumu ve doğa tarihi ile ilgili birçok bilgiyi günümüze taşıyan bu alanlar aynı zamanda taşıdıkları ekolojik ve estetik kaynak değerleriyle peyzajda farklı etkinliklere olanak sağlamaktadır. Jeolojik ve jeomorfolojik ögelerin kendine özgü yapıları bilimsel, eğitsel ve ilgi çekici örnekleri bilim insanları ve doğaseverler için özel bir ilgi odağı olmaktadır. Bu çalışmada önemli jeolojik-jeomorfolojik ögeleri, doğal, kültürel ve tarihi değerleriyle Kızılcahamam-Çamlıdere bölgesi incelenmiştir. Çalışma ile bölgede jeolojik mirasa ilişkin potansiyelin belirlenmesi ve farkındalığın oluşturulması amaçlanmıştır. Kızılcahamam-Çamlıdere bölgesi şu ana kadar tespit edilmiş yirmi üç jeosit durağı ile çeşitli etkinlikler için yüksek potansiyele sahip bir alandır. Çalışmada Kızılcahamam-Çamlıdere bölgesinde yer alan jeolojik miras değerleri tanıtılmış, jeosit durakları için belirlenen potansiyel aktiviteler ve alanın toplam potansiyeli üzerine bir değerlendirme yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler ışığında jeolojik mirasa yönelik planlama ve geliştirme açısından önerilerde bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 602
Atıf : 2.313
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini