Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 44
 İndirme 13
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU SEÇİMİNDE AĞIZDAN AĞIZA PAZARLAMANIN ROLÜNÜ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzün sürekli değişen ve gelişen rekabetçi pazar koşulları sebebiyle tüketiciler her gün bilgi kirliliğinin etkisi altında satın alma kararı vermek zorundadırlar. Tüketicilerin değişen istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek için pazarlamacılar yeni stratejiler geliştirmektedirler. Bu stratejiler içerisinde yer alan ağızdan ağıza pazarlama, hizmet sektöründe kullanıldığında işletmeler için rekabet avantajı sağlamaktadır. Bu çalışmada okul öncesi eğitim kurumu seçiminde ağızdan ağıza pazarlamanın rolünün değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda, tüketicilerin önemli bir kısmının okul öncesi eğitim hizmeti satın alırken tavsiye aldıklarını ve tavsiye aldıkları kişilerin yakın çevrelerindeki insanlar (iş arkadaşları/arkadaşlar, aile, v.b.) ve okul öncesi eğitim hakkında uzman olan kişiler olduğu tespit edilmiştir. Ağızdan ağıza pazarlamanın rolü açısından risk algısı, cinsiyete ve mesleğe göre farklılık gösterirken ağızdan ağıza iletişimin etkisinin sadece meslek gruplarında farklılık gösterdiği sonucuna varılmıştır. Fikir arayışı sadece meslek ve gelir gruplarına göre farklılık göstermekte, fikir liderliği ise cinsiyete göre farklılık göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Pre-School Education Institution Choice to determine the role of marketing from the mouth to the mouth
2020
Yazar:  
Özet:

Because of today’s constantly changing and developing competitive market conditions, consumers have to make purchasing decisions every day under the influence of information pollution. Marketers are developing new strategies to respond to the changing needs and needs of consumers. Marketing from oral to oral within these strategies provides a competitive advantage for when used in the service sector. This study is aimed at assessing the role of oral marketing in the choice of pre-school education institution. According to the research, a significant proportion of consumers receive advice when purchasing pre-school education services and people close to the people they receive advice (workers/friends, family, etc.). They have been identified as specialists in pre-school education. In terms of the role of oral to oral marketing, the perception of risk varies according to gender and profession, while the effect of oral to oral communication varies only in vocational groups. Idea search only differs according to the profession and income groups, and idea leadership differs according to gender.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.063
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi