Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 64
 İndirme 13
Kripto Para Birimleri Arasındaki Frekans Alanlı Nedensellik İlişkinin Analizi
2021
Dergi:  
İşletme Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada günlük veriler kullanılarak Binance coin (BNB), Bitcoin cash (BCH), Stellar (XLM) ve Cardano’dan (ADA) oluşan dört kripto para birimi arasındaki nedensellik ilişkileri incelenmiştir. Yöntem: Nedensellik analizlerinde Breitung ve Candelon (2006) frekans alanı nedensellik testinden yararlanılmıştır. Karşılaştırma amacıyla çalışmada Toda ve Yamamoto (1995) nedensellik testine de yer verilmiştir. Bulgular: Toda ve Yamamoto (1995) nedensellik testi inceleme kapsamındaki tüm kripto para birimlerinin fiyatları arasında çift yönlü bir nedensellik ilişkisinin söz konusu olduğunu göstermektedir. Çalışmanın ana konusunu oluşturan Breitung ve Candelon (2006) frekans alanı nedensellik testi ise ilgili kripto para birimlerinin fiyatları arasında tek tip / basit bir nedensellik ilişkisinin söz konusu olmadığını, piyasaya dönük bilgi akışına göre nedensellik ilişkisinin yönünün, boyutunun ve istatistiki anlamlılığının değişebileceğini göstermektedir. Sonuç: Yapılan analizler kripto para piyasalarında yatırım yapan yatırımcılar için özellikle düşük frekanslarda hangi kripto para birimlerindeki fiyat hareketlerine bakarak önceden diğer kripto para birimlerindeki fiyat hareketleri konusunda bilgi sahibi olunabileceği konusunda oldukça önemli bilgiler sunmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Frequency Domain Causal Relationships Between Cryptocurrencies
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: In this study, the causal relationships between four cryptocurrencies—Binance coin (BNB), Bitcoin cash (BCH), Stellar (XLM) and Cardano (ADA)—are examined. Method: The Breitung and Candelon (2006) frequency domain causality test is applied to examine the causal relationships between the four cryptocurrencies. The Toda and Yamamoto (1995) causality test, which is a time domain causality test, is also included in the study for comparison purposes. Findings: The Toda and Yamamoto (1995)causality test results show the bidirectional causal relationships between the prices of all the cryptocurrencies under study. The Breitung and Candelon (2006) frequency domain causality test results show no uniform / simple causal relationships between the prices of the related cryptocurrencies and that the direction, size and statistical significance of the causal relationships may change over different frequencies based on the information flow towards the market. Results: The findings provide important information for cryptocurrency market investors by showing the price movements of the cryptocurrencies, which can be used to predict the price movements of other cryptocurrencies. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İşletme Bilimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 1.312
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini