Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
MAVA-CYTARABINE POLİMER İLAÇ KONJUGATININ ANTİMİKROBİYAL VE ANTİKANSER ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kemoterapötik ilaçların etkinliğinin artırılması ve yan etkilerinin azaltılması ya da tamamen giderilmesine yönelik çalışmalara sıklıkla rastlanmaktadır. Bizim çalışmamızda,lösemi tedavisinde kullanılan Cytarabine (CYT) ilacına, maleik anhidrit vinil asetat (MAVA) kopolimeri eklenmesi suretiyle dizayn edilen polimer-ilaç konjugatı (MAVA-CYT) kullanılarak, bu ilacın yan etkilerinin azaltılması ve antikanser ve antimikrobiyal etkilerinin araştırılması amaçlandı.Yöntem: Konjugasyon reaksiyonu 70 o C’de dimetilformamid (DMF) içinde trietilamin (TEA) katalizörlüğünde gerçekleştirildi. Kopolimerin yapısal karakterizasyonu yapıldı. Antikanser aktivitesi meme kanseri hücre hattında (MCF-7) ve sağlıklı Mouse fibroblast (L929) hücre hatlarında çalışıldı. Antimikrobiyal aktivitesi ise disk difüzyon tekniği kullanılarak değerlendirildi.Bulgular: FTIR and 1 H-NMR spektrumları aynı zamanda konjugasyon reksiyonunu da doğrulamıştır. Konjugatın, çalışılan 6 mikroorganizma üzerinde inhibisyon zonu oluşmamıştır. MAVA-CYT çiftinin inhibisyon yüzdesi (% 60,64) iken Cytarabine’in ise en yüksek konsantrasyonda kanser hücrelerini öldürme oranı (% 70,17) olarak bulunmuştur. Sitotoksik aktivite testleri sonucunda, kopolimer-ilaç çiftinin (% 100), sadece ilacın ise (%89,86) canlılık oranına sahip olduğu görülmüştür. kopolimer-ilaç çiftinin L929 hücre hattı üzerinde 6 farklı konsantrasyonda sitotoksisitesi araştırıldığında, hücre canlılık oranı % 100’e yakın bulunmuştur. Sonuç: MAVA-CYST umut verici bir yeni antikanser ajan kaynağı olarak gözüküyor. Bu kanser hücrelerinde sitotoksik aktivite mekanizmalarını tanımlamak için ileri çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 494
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi