Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 6
Türkiye Ekonomisi: Özel Sektörün Dış Borç Yükü ve Siyasal İktidarın Tutumu Üzerine Bir Değerlendirme
2020
Dergi:  
Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2001 Krizi’nin ardından Türkiye’de özel sektörün dışarıdan borçlanma eğilimi sürekli artmıştır. Hükümet, kamunun dış borç yükünün hafifliyor olmasının getirdiği rahatlıkla, bir bütün olarak ekonominin döviz üretme potansiyelinin düşük olduğunu dikkate almaksızın, özel sektörün bu eğilimini desteklemiştir. Zira özel sektörün getirdiği dış finansman tüketim talebini uyarıp büyümeyi hızlandırmaktadır. Ne var ki, 2008 Finans Krizi sonrasında küresel konjonktürün kötüleşmesi bir taraftan dış finansman kullanmanın maliyetini artırırken bir taraftan da para ikamesini yeniden gündeme getirmiştir. Sonuç olarak, dış borç yükünün oluşturduğu kırılganlık, iktisadi yapıyı tehdit edici bir içerik kazanmıştır. Hükümetin uzunca bir süre faiz artırımına direnmesi ve muhalif yaklaşımlara karşı sert bir tutum izlemesi, bu tehdidi büyütmüştür. Bütün bileşenleri ile siyasi irade durumun vahametini 2018 Ağustosunda maruz kalınan spekülatif saldırıdan sonra fark ederek tedbirler almaya çalışmıştır. Ne var ki 2020 Şubatından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, siyasi iradenin manevra alanını daraltmaktadır. Artan dış borç yüküne rağmen devam eden durgunluk ibaresi ile tanımlayabileceğimiz bir kısır döngü yaşanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Turkey Economy: A Assessment Of The Private Sector’s Debt Burden and The Status Of The Political Authorities
2020
Yazar:  
Özet:

After the 2001 crisis in Turkey, the tendency of the private sector to borrow from the outside has continually increased. The government has supported this trend of the private sector with the comfort that the public’s external debt burden is relieving, without taking into account that the economy as a whole has a low potential to produce currency. The private sector’s external financing stimulates the demand for consumption and accelerates growth. However, after the 2008 financial crisis, the deterioration of the global conjuncture, on the one hand, increased the cost of using external financing, while on the other hand, reorganized the money residence. As a result, the fragility created by the external debt burden has gained a threatening content to the economic structure. The government’s long-term resistance to the interest rate rise and a strong attitude against opposition approaches have increased this threat. All of its components and political will have tried to take measures by noticing the weakness of the state of political will after the speculative attack that was exposed in August 2018. However, the pandemic, which will affect the whole world from February 2020, is shrinking the maneuver area of political will. Despite the increasing external debt burden, there is a crop cycle that we can identify with the continued stagnation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 302
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini