Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Süt sığırı yetiştiriciliği kaynaklı azot kirliliği
2019
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu derlemede,  süt sığırcılığı kaynaklı azot kirliliğinin mevcut durumunu tartışmak ve süt sığırlarının azot kullanım etkinliğini artırmak için öneriler sunulması amaçlanmıştır. Yöntem ve Bulgular: Çalışmada, bilimsel dergilerde yayınlanmış makalelerden ve konu ile ilgili kurumların web sayfalarındaki verilerden yararlanılmıştır. Süt sığırlarılarınnın rasyon azotunu kullanım etkinliği genel olarak düşüktür. Genel Yorum: Süt sığırı rasyonlarında azot kaybıyla ilgili en önemli sorunlardan biri çevre ile ilgilidir. Altlıktan önemli miktarda azot, özellikle idrardan, enzimatik yıkım sonunda amonyağa dönüşerek atmosfere karışmaktadır. İnce partiküler madde ile asit yağmurları oluşumu, yeraltı sularında nitrat kirliliği ve toprak-yüzey sularında ötrofikasyonu artırması amonyağın çevre ile ilgili olumsuz etkileridir. Amonyak ayrıca, diazot monooksit yoluyla sera gazı oluşumuna katkı sağlamaktadır. Genel olarak, rumende mikroorganizmaların kullanabileceğinden fazla amonyak üretilmesi idrarla azot kaybını artırmaktadır. Ruminantlarda azot kaybının bir diğer nedeni, aminoasitlerin protein sentezi yerine glikoneojenez amacıyla kullanılmasıdır. Ayrıca, süt proteini sentezi gereksinimine göre ayarlanmamış dengesiz aminoasit içeren rasyonlar azot kaybını artırmaktadır. Çalışmanın Önemi ve Etkisi: Altlıktan amonyak salınımı bazı yetiştiricilik, besleme ve altlık uygulamalarıyla önemli ölçüde düşürülebilmektedir. Süt sığırı işletmelerinden amonyak salınımını düşürmek, üreticilere faydasının yanında sürdürülebilir bir çevre için önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Nitrogen pollution due to milk cattle farming
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: This collection aims to discuss the current state of nitrogen pollution from dairy livestock and present recommendations to increase the nitrogen use efficiency of dairy livestock. Method and findings: In the study, articles published in scientific journals and data on the web pages of the relevant institutions on the subject were used. The ration nitrogen use efficiency of dairy cows is generally low. One of the most important issues related to nitrogen loss in milk cattle rations is the environment. A significant amount of nitrogen, especially from the urine, is mixed into the atmosphere by turning into ammonia at the end of the enzyme destruction. The formation of acid rain with thin particles, nitrate pollution in underground waters and increased cetrofikation in soil-surface waters are the negative effects of ammonia on the environment. Ammonia also contributes to the formation of greenhouse gases through diaposit monoxide. Generally, the production of more ammonia than microorganisms can use in the ruminate increases nitrogen loss through urine. Another cause of nitrogen loss in ruminants is the use of amino acids for glyconeogenesis purposes instead of protein synthesis. In addition, the proportions containing imbalanced amino acids that are not adjusted according to the milk protein synthesis requirement increase nitrogen loss. The importance and effect of the study: Ammonia release from subtility can be significantly reduced by some cultivation, nutrition and subtility applications. Reducing ammonia emissions from dairy livestock is important for a sustainable environment along with its benefits to producers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.767
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi