Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 5
KÖKENBİLGİSİ İLE İLGİLİ BİR KİTAP ÜZERİNE
2020
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Kökenbilgisi (Etimoloji), bir kelimenin (sözcüğün) hangi dilin hangi kökünden geldiğini, KÖK (+yapım eki/+ çekim eki) ile yapıldığını açıklayan ve belgeleyen bilim dalıdır. Kökenbilgisi ile uğraşan bilim adamına “etimolog” adı verilir. Türkiye’de “Kökenbilgisi” ile uğraşan Türkologlar çok fazla değildir. Bunun sebebi de bu bilim dalında eser verecek olan kişinin bilgi birikiminin yanında Türkolojinin “Ana Türkçe + Eski Türkçe + Orta Türkçe + Yeni Türkçe + Osmanlı Türkçesi+Arapça+Farsça+Moğolca+Altayistik” konuları üzerinde uzman olması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Interested in a book
2020
Yazar:  
Özet:

Etimology is a branch of science that explains and documentes which language of a word comes from, which language is made with KOK (+creation attachment/+ drawing attachment). The scientist who deals with its origins is called an "etimologist". In Turkey there are not a lot of Turkologists who deal with "Kökenbilgi". This is why the person who will give work in this field of science, in addition to the knowledge of the Turkology, must be a specialist on the topics "Mana Turkish + Old Turkish + Central Turkish + New Turkish + Ottoman Turkish + Arabic + Persian + Mongolian + Altayistic".

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 1.302
Dil Araştırmaları