Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 6
Evli Kadının Yerleşim Yeri
2005
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

743 Sayılı Türk Medeni Kanununu yürürlükten kaldıran 4721 sayılı yeni Türk Medeni Kanunu, 1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu, uzun süren yeni bir Medeni Kanun hazırlama çalışmalarının ürünüdür. Esas olarak, Đsviçre Medeni Kanunu ve bu kanunda, özellikle 1984 tarihinde çıkarılan ve 1988 tarihinde yürürlüğe giren Federal Yasa ile Aile Hukuku alanında yapılan değişikliklerle kanunun aldığı son durum göz önünde bulundurularak hazırlanan yeni Türk Medeni Kanununda, önceki Medeni Kanuna kıyasla, içeriğe ilişkin önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerden biri de, evli kadının yerleşim yeri ile ilgilidir. Aşağıda, önce yerleşim yeri kavramı ve türleri, önceki Medeni Kanun hükümleri çerçevesinde evli kadının yerleşim yeri üzeride kısaca durulacaktır. Daha sonra, yeni Medeni Kanuna göre evli kadının -eşlerin- yerleşim yeri ele alınacaktır. Ardından, yeni Medeni Kanuna göre eşlerin birbirinden bağımsız olarak yerleşim yeri kurma özgürlükleri ile, evlilik birliğinden doğan yükümlülükleri arasındaki ilişki değerlendirilecektir. Son olarak, aile konutunun eşlerin yerleşim yeri bakımından taşıdığı anlam irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   other

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi