Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 132
 İndirme 49
Hatay İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Üyesi İşletmelerin Sosyo- Ekonomik Özellikleri
2018
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Hatay İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (HDSYB)’ne üye olan işletmelerin   sosyo-ekonomik yapılarının incelenmesi amaçlanmıştır. Materyal ve Metot: Bu araştırmanın birincil verilerini Hatay ilinde faaliyet gösteren ve Hatay damızlık sığır yetiştiricileri birliğine üye süt sığırcılığı işletmelerinden anket yöntemi ile elde edilen bilgiler oluşturmuştur. Basit tesadüfi örnekleme yöntemi formülü uygulanarak yapılan hesaplamalar sonucunda 112 işletmede anket yapılması uygun görülmüştür. Bulgular: Araştırmada işletmeci yaşı, ailedeki birey sayısı, arazi varlığı, işletme başına düşen sağmal inek sayısı ve sağılan inek başına günlük süt verimi ortalamaları sırasıyla; 47.60 yıl, 5.14 kişi, 45.79 dekar, 11.69 baş ve 17.38 kg olarak belirlenmiştir. İşletmelerin toplam işletme sermayesi ortalaması ise 262.854 TL olarak hesaplanmış olup, bu tutarın %26.63’ünü hayvan sermayesi oluşturmuştur. İşletme sahiplerinin %87.5’i geçimlerini sağlamak amacıyla süt sığırcılığı yapmaktadır. Araştırmada, Hatay damızlık sığır yetiştiricileri birliğine (HDSYB) üye işletmelerin küçük ölçekli, arazi büyüklüklerinin küçük, sağmal inek sayılarının az, sermayelerinin yetersiz, günlük süt verimlerinin ve işletme karlarının düşük düzeyde ve işletme sahiplerinin ise büyük çoğunluğunun orta yaş ve üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Sonuç: Araştırma sonuçları, eğitim seviyesi yüksek kişilerin de süt sığırcılığı yapması için teşvik edilmesinin, sağılan inek sayısının artırılarak küçük aile işletmelerinin orta ve büyük ölçekli işletmelere dönüştürülmesinin, işletme sahiplerinin hayvan yetiştiriciliği konusunda eğitilmesinin ve birliklerin üyelerine daha fazla teknik destek vermesinin gerekliliğini ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Social-economic Characteristics Of Cattle Farmers' Association
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, the aim is to study the socio-economic structures of enterprises that are members of the Hatay Ili Damızlık Beef Farmers Association (HDSYB). Materials and Methods: The primary data of this research has been created by the data obtained by the survey method from the member milk livestock enterprises in the Hatay province and the Hatay damnish livestock farmers association. The simple random sampling method was calculated by applying the formula and the results of the survey were found appropriate in 112. Results: The study determined the age of the employer, the number of individuals in the family, the land presence, the number of livestock per enterprise and the average daily milk production per livestock respectively; 47.60 years, 5.14 people, 45.79 deck, 11.69 heads and 17.38 kg. The company’s total business capital average is estimated at 262,854 TL, and 26.63 percent of this amount is animal capital. 87.5 per cent of business owners do dairy livestock to ensure their survival. The study found that small-scale, small-scale land-size, small-scale cows, insufficient capital, low-day milk productivity and business profits, and the majority of business owners are middle-age and older. Results: The research has shown the need to encourage high-level people to do milk livestock, to increase the number of livestock, to transform small family enterprises into medium and large enterprises, to educate business owners on animal livestock, and to provide more technical support to their members.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.127
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini