Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 38
 İndirme 7
Âşık Feymânî'nin Şiirlerinde Eğitim ve Eğitim Unsurları
2009
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Âşıklar halkın dilinden, halka şiirleri ve türküleriyle tercüman olan ve onlara yol gösterensanatçılardır. Bu yüzden âşıkların şiirlerinin toplumun eğitime bakış açısını yansıtması vetoplumu etkilemesi yönleriyle incelenmesi gerekmektedir. Âşık Feymânî, Türkiye’de âşıklıkgeleneğinin önde gelen ustalarından biridir. 1942 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlıAzaplı Köyü’nde doğan Âşık Feymânî’nin nasihat türü şiirleri, eserlerinde önemli bir yer tutar.Bu araştırmada Âşık Feymânî’nin şiirlerinde eğitimin önemi ve eğitim unsurlarının nasılyer aldığının ortaya konulması amaçlanmıştır. Araştırma karma modelde desenlenmiştir. Verilerdoküman incelemesi ve görüşme yöntemleri ile toplanmıştır. Veriler içerik analizi ve betimselanalizle incelenmiştir. Araştırmada, Âşık Feymânî’nin eğitime ve eğitimin unsurlarınaönem verdiği ve şiirlerinde eğitimin önemi ve eğitim unsurlarını sık sık işlediği, câhilliğinzararları üzerinde özellikle durduğu sonucuna ulaşılmıştır. Âşık Feymânî’nin şiirlerinde;“ders, eğitim, ilim, kitap, kalem, okul, okumak, öğrenmek, öğretmen ve yazmak” gibi eğitimunsurlarına sık sık yer verdiği tespit edilmiştir. Araştırma sonuçlarına dayanarak ÂşıkFeymânî’nin pek çok şiirinin ilköğretim ve orta öğretimde çeşitli derslerin öğretiminde kullanılması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 947
Atıf : 3.443
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini