Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 9
Modern Savaşta Anti-Drone Teknolojilerinin Mevcut Rolü ve Olası Gelişmeler
2019
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok bilim insanının belirttiği gibi, “Otonom dronlar, askeri teknolojide nükleer bombanın icadından bu güne en büyük buluş olarak nitelendirilmektedir. MAD doktrininin ardındaki fikir, iki tarafın da nükleer silahlarla büyük çaplı bir savaşta kazananın olmayacağı ve karşılıklı olarak yok olacağı yönündedir. Bu çıkmaz, göreceli olarak dünyayı, her şeyi kapsayan bir savaşa dönüşmekten alıkoymuştur. 1917 yılında tarihteki ilk insansız uçakla başlayan ve teknoloji ile birlikte sürekli gelişmeye devam eden dronlar 2006 yılında Amerikan Federal Havacılık Dairesi’nin ticari dron kullanılmasına ilk defa izin vermesi ile yaygınlaşmaya başladı. Buna paralel olarak akademik literatürde özellikle silahlı dronların uzun vadeli güvenlik ve istikrarı tehdit edebileceğine ilişkin dron kullanımı ile ilgili çok sayıda hipotez bulunmaktadır. Ancak, modern dronların hızla çoğalan kullanımı dünyayı hem sivil hem de askeri alanlarda açıkça daha çatışmalı bir yer haline getirme eğilimindedir. Bu husus, nükleer çatışmada MAD doktrinin aksine herhangi bir etkili çözüm bulunamamış evrensel düzeyde tanımlanamayan bir sorun olarak devam etmektedir. Bu sorunsal çerçevesinde, çalışma öncelikle giderek artan sayıda kabiliyetli dronların nasıl aşikar sorunlar yarattığı konusunda farkındalık sağlamakla birlikte literatüre en son anti-dron teknolojilerini ve araçlarını tanınması yönünde katkı yapmakta ve öngörülebilir karşı teknolojinin yol haritasını ana hatlarıyla belirlemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Present Role Of Anti-drone Technologies In Modern Warfare and Projected Developments
2019
Yazar:  
Özet:

As by many scholars pointed out “Autonomous drones are being called the biggest thing in military technology since the nuclear bomb”. The idea behind MAD doctrine is that if both sides were to fight a full-scale war with nuclear weapons, there would be no winners and both would be mutually annihilated. This impasse has relatively kept the world from erupting into another all-encompassing war. In the matter of drones, continuing proliferation of them with their technological components that pioneered in 1917 with the first pilotless winged aircraft in history, ramped up by the first commercial drone permits by the FAA in the US recognizing the potential of non-military, non-consumer drone applications in 2006. Concordantly academic literature rather has been filled with the hypothesis of using drones; particularly armed ones can spark long term security and stability. But the snowballing use of contemporary drones is obviously inclined to make the world a more conflicting place both in civilian and military domains. This has been progressing as a worldwide pain point that there’s not been reached any forcible remedy like MAD doctrine in nuclear confrontation. Within this problematique margin, our study firstly provides awareness how growing number of increasingly capable drones in our skies poses obvious challenges. And as second, it enables the academics to familiarize recent types of counter drone technologies and instruments, and lastly outlines trajectory of counter-technology in times to come.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.692
Güvenlik Stratejileri Dergisi