Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
Şeker pancarı tohumlarında depolama koşullarının ve süresinin çimlenme üzerine etkileri
2020
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüksek verim ve kaliteye sahip şeker pancarı üretimi için kaliteli tohumluk kullanılması esastır. Şeker pancarı tohumları ya ham (işlenmemiş) ya da işlenmiş olarak depolanmaktadır. Tohumlarda depolama ömrü, tohum üretimi sırasında uygulanan kültürel işlemler, çevresel faktörler, çeşit özelliği, tohumun kimyasal içeriği, tohum olgunluk durumundan etkilenmektedir. Bu çalışmada, Türkiye’de üretimi yapılan şeker pancarı tohumlarının 17 yıl süre ile depolanmasının çimlenme oranları üzerine etkileri incelenmiştir. Hasat edildiklerinde %12 nem içeriğine sahip olan tohumlar, sıcaklığı ve nemi kontrol edilmeyen depolarda saklanmıştır. Depo sıcaklıkları Aralık (1 oC), Ocak (2 oC) ve Şubat (3 oC) aylarında en düşük olurken, Temmuz ve Ağustos aylarında 29 oC’ye yükselmiştir. Deponun nisbi nemi Ocak ayında %69 ,Temmuz ve Eylül aylarında ise %22 olarak gerçekleşmiştir. Üretiminden sonra 17 yıl süre ile saklanan 12 partiye ait ham tohumlarda en yüksek çimlenme oranları %92 ile 3, 6 ve 7 nolu partilerden elde edilmiş ve 3 partiye ait işlenmiş tohumlarda ise %93-95 arasında değişmiştir. Uzun süre depolanan tohumların sera testlerinde bütün tohum partilerinde çimlenme oranlarına ait değerler %82 ile %94 arasında elde edilmiştir. Tohumların tarla çıkış oranları laboratuvar ve sera çimlenme testleri ile bir paralellik göstermiş ve çimlenme oranları %88 ile %90 arasında değişmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effects of the storage conditions and duration on the grinding in sugar pancreatic seeds
2020
Yazar:  
Özet:

It is essential to use quality seeds for the production of high efficiency and quality sugar pancers. Sugar beans are stored either raw (unprocessed) or processed. The storage life in seeds is influenced by the cultural processes applied during the seed production, environmental factors, variety characteristics, the chemical content of the seed, the state of seed maturity. In this study, the effects of the storage of sugar pancarat seeds produced in Turkey for 17 years on the grinding rates have been studied. When harvested, the seeds with 12% moisture content, temperature and moisture are stored in uncontrolled stores. The storage temperatures were the lowest in December (1 oC), January (2 oC) and February (3 oC), up to 29 oC in July and August. The relative moisture of the warehouse occurred at 69% in January and 22% in July and September. The highest grass rate in the raw seeds of 12 parts stored for a period of 17 years after production was from 92% to 3, 6 and 7 parts, and in the processed seeds of 3 parts varied from 93% to 95. During the long-term test, the greening rates in all seed parts were achieved between 82% and 94% in the greenhouse tests of long-term stored seeds. The field output rates of seeds showed a parallel with laboratory and greenhouse planting tests, and the planting rates varied between 88% and 90%.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Özet:

It is essential to use quality seeds for the production of sugar beet (Beta vulgaris L.) with high yield and quality standards. Sugar beet seeds are stored either raw (unprocessed) or processed form. Logetivity of seeds in storage is affected by cultural processes applied during seed production, environmental factors, genetic characteristics of the variety, chemical content of the seed, and seed maturity status. In this study, the effects of storage period of 17 years on germination of stored sugar beet seeds produced in Turkey were investigated. When harvested, seeds with a moisture content of 12% were stored in storage whose temperature and humidity parameters were not controlled. While storage temperatures were the lowest in December (1 oC), January (2 oC) and February (3 oC), it increased to 29 oC in July and August. The relative humidity of the storage was 69% in January and 22% in July and September. The highest germination rate of raw seeds, which were stored for 17 years after production was obtained as 92% from the lots 3, 6 and 7 and 93-95% in processed seeds of these 3 lots. In the greenhouse tests of stored seeds, the values of germination rates in all seed lots were obtained between 82% and 94%. Field emergence rates of seeds showed a parallelism with laboratory and greenhouse germination tests, germination rates varying between 88% and 90%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.073
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi