Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 27
20-26 Ekim 1931 Tarihlerinde İstanbul’da Toplanan İkinci Balkan Konferansı ve Sonuçları
2003
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin Lozan sonrası Balkanlarda takip ettiği dış politika stratejisi“sınırları dışında bırakılmış olan Balkanlardaki eski toprakları üzerinde herhangi biriddia ve talepte bulunmama ve Lozan Antlaşması ile belirlenmiş olan ‘statüko’nunkorunması” olmuştur. Bu nedenle Lozan Antlaşması’ndan hemen sonra BalkanDevletleri ile olan ilişkilerini canlandırmak istemiş ve bu doğrultuda Arnavutluk,Bulgaristan ve Yugoslavya ile ikili dostluk antlaşmaları imzalamıştır1929 yılına doğru hemen hemen bütün Balkan Devletleri arasındaki ilişkilerdüzeltilmiş ve Balkanlar’da bir işbirliği yapılması için gerekli ortam hazırlanmıştı.Nitekim Atina’da toplanan Birinci Balkan Konferansı, Balkan Birliği’ne gidişin ilkadımı olmuştur. Bu konferansta, İkinci Balkan Konferansının Türkiye’nin evsahipliğinde İstanbul’da yapılması kararlaştırılmıştı..20-26 Ekim 1931 tarihlerinde İstanbul’da yapılan İkinci Balkan Konferansı’naTürkiye’nin dışında Arnavutluk, Bulgaristan Romanya, Yugoslavya ve Yunanistandevletleri katılmıştır. Toplantılarını İstanbul ve Ankara’da yapan bu konferans; Balkanülkeleri arasında, siyasî, sosyal, kültürel, ticarî ve ekonomik anlamda bir birliğinoluşması sürecinde önemli bir rol oynamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.477
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi