User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 2
ANDREW MARVELL’IN “TO HIS COY MISTRESS” ADLI ŞİİRİNDE İMGE
2009
Journal:  
Humanities Sciences
Author:  
DOI:  
10.12739/
Abstract:

Andrew Marvell’ın metafizik bir şiiri olan “To His Coy Mistress” (Utangaç Sevgiliye) adlı şiir, edebiyatta sıkça karşılaşılan carpe diem (günü yakala) motifini içeren bir şiirdir. Carpe diem klasik edebiyatta ortaya çıkan ve okuyucusuna hayatın çok kısa olduğunu ve bitmeden önce tadına varmasını öneren bir öğretidir. İngiliz Edebiyatında ise bu tema, daha çok 17. yüzyılda Metafizik Şiirle aynı zamanda ortaya çıkmış bir şiir türü olan Cavalier Şiirde kullanılmıştır. “To His Coy Mistress” carpe diem temasını, Cavalier bir şiir gibi ana motif olarak almasına karşın bu motifle Metafizik şiir özelliklerinin ustaca birleşimi sayesinde bundan daha fazlasını sunmaktadır. Marvell bu Epikürcü düşüncenin arkasında ölümün kaçınılmazlığı, zamanın karşısında insanın güçsüzlüğü, zaman ve ölümün karşısında aşkın zaferi gibi temaları felsefi bir düzlemde yansıtmıştır. Bu çalışmanın amacı şiirdeki bu düşünsel düzleme şiirin içerdiği imge ve anlam çözümlemeleri ile gidip şiirin derin anlamına ulaşmaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Humanities Sciences

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.257
Cite : 466
Humanities Sciences