Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Covid-19’un Katılım Bankalarının Finansal Performansı Üzerine Etkisi: Topsıs Yöntemi ile Bir Uygulama
2022
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

COVID-19 salgını tüm piyasaları olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Özellikle finansal piyasalar üzerinde pandeminin etkisi çok yüksek olmuştur. Bu çalışmada katılım bankalarının COVID-19 öncesi ve sonrasındaki finansal performansları TOPSIS yöntemi ile ele alınmıştır. TOPSIS, çok kriterli karar verme (ÇKKV) yöntemlerinden birisini oluşturmakta olup, genellikle çok fazla faktörün birlikte analize dahil edilerek tek bir gösterge ile açıklama imkânı sunmasından dolayı tercih edilmektedir. Çalışmada 2019-2021 yıllarına ait değişkenler kullanılmıştır. İlgili değişkenler bankaların yıllık faaliyet raporlarından ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB)’nin web sitesinden temin edilmiştir. Ele alınan finansal değişkenler mevcut literatürde yapılan çalışmalar da dikkate alınarak toplanan fonlar, kullandırılan fonlar, aktifler, özkaynaklar, net dönem kârı, aktif kârlılık, sermaye kârlılığı, personel sayısı, şube sayısı ve takipteki kredilerden oluşmaktadır. Çalışma sonuçlarına göre pandemi öncesi ve sonrasında Kuveyt Türk’ün en yüksek performansı gösterdiği, Albaraka Türk’ün en düşük performansı gösterdiği, diğer katılım bankalarının ise sıralamalarda değişkenlik gösterdikleri tespit edilmiştir. Bu sonuçlar, ilgili bankaların pandemi sürecinde girdi ve çıktılarını ne düzeyde verimli kullandıklarının da göstergesi olmuştur. Çalışmanın COVID-19 pandemi öncesi ve sonrası katılım bankalarının finansal performanslarının TOPSIS ile araştırıldığı bir çalışma olarak literatüre katkı sağlaması hedeflenmektedir. Literatürde bu yöntem ile pandemi dönemindeki katılım bankalarının finansal performanslarına yönelik herhangi bir çalışmanın olmaması çalışmayı özgün kılmaktadır. Yine çalışma sonuçları sayesinde katılım bankası yöneticilerinin, yatırımcıların, akademisyenlerin ve kamu otoritesinin katılım bankalarının COVID-19 dönemindeki finansal performansları hakkında fikir sahibi olması beklenilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 360
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini