Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 115
 İndirme 45
İngilizlerin Maraş’ı İşgali
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İngiltere için Anadolu coğrafyasındaki Güney Anadolu Bölgesi’nin ele geçirilmesinin üç temel unsuru bulunmaktaydı. Bunlardan ilki bu bölgenin Hindistan yolundaki ve yine İngiltere’nin elinde bulunan Süveyş ve Mısır’ın savunulmasında bir hareket üssü olarak önem arz etmesiydi. Diğeri Sykes-picot’a göre Fransızlara verilmesi kararlaştırılan ve petrol bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan Musul’u Fransızlardan almak amacıyla elinde bir koz bulundurmak istemesiydi. Bir diğer neden de Maraş ve çevresinin işgal edilerek, bu bölgede kendi hâkimiyetlerinde bir Ermeni Devleti ile bir de Kürt Devleti kurulmasının sağlanmasıydı. İngilizlerin Güneydoğu Anadolu Politikası ve bu bağlamda Maraş’ın işgali, Ortadoğu Politikasının bir devamı olup, İngiliz Hükümeti'nin Ortadoğu’yla ilgili amaçları bu politikanın ortaya çıkmasına neden olmuştur. İngiltere bölgedeki işgallerine, 30 Ekim 1918’de Mondros Mütarekesi imzalandıktan sonra başladı. Zira 3 Kasım 1918 tarihinden başlayarak sırasıyla Musul, İskenderun, Kilis, Antep, Cerablus ve sonrasında da Maraş, İngilizler tarafından işgal edildi. 

Anahtar Kelimeler:

The British occupied Maraş.
2020
Yazar:  
Özet:

There were three main goals of England for the seizure of the South Anatolian Region in Turkey at the end of the XIX. and century. The first was that this region was important as a base of movement in the defense of the Suez Canal and Egypt, which were in the way of India. The other was that, England wanted to keep a trump in order to get Mosul back from the French. Mosul had a very important place in terms of oil, which was decided to be handed over to the French according to the Sykes-Picot Agreement. Another reason for the occupation of Marash and its surroundings was to establish an Armenian and a Kurdish state in the region in the control of England. The Southeastern Anatolia Policy of the British and the occupation of Marash in this context were extension of the Middle East Policy. The British Government’s objectives for the Middle East have led to this policy. Britain began its occupation in the region after the Mondros Armistice, signed on 30 October 1918. Starting from 3 November 1918, Mosul, Iskenderun, Kilis, Aintab, Cerablus and then Marash were occupied by the British.

Anahtar Kelimeler:

Occupation Of Marash By British
2020
Yazar:  
Özet:

There were three main aims of England for the seizure of the South Anatolian Region in Turkey in the end of XIX. century. The first was that this region was important as a base of movement in the defense of Suez Canal and Egypt, which were in the way of India. The other was that, England wanted to keep a trump in order to get Mosul back from the French. Mosul had a very important place in terms of oil, which was decided to be handed over to the French acccording to Sykes-Picot Agreement. Another reason of the occupation of Marash and its envirenments was to establishment of an Armenian and a Kurdish State in the region in the control of England. The Southeastern Anatolia Policy of the British and the occupation of Marash in this context were extension of the Middle East Policy. The British Government's objectives for the Middle East have led to this policy. Britain began its occupation in the region after the Mondros Armistice, signed on 30 October 1918. Starting from 3 November 1918, Mosul, Iskenderun, Kilis, Aintab, Cerablus and then Marash were occupied by the British.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.511
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi