Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 136
 İndirme 72
Entropi Yöntemine Dayalı Camels Performans Değerlendirme Modeli: Türk Mevduat Bankaları Üzerine Bir Uygulama
2019
Dergi:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Yazar:  
Özet:

.Bankaların finansal performanslarını değerlendirmede CAMELS (Capital, Asset, Management, Earnings, Liquidity, Sensitivity) modeli, oldukça kullanışlı bir modeldir. Bileşenlerin ölçülebilirliği ve hesaplamaların kolay olması bu modeli yaygın olarak kullanılmasına neden olmuştur. CAMELS bileşenlerine ve bunların alt kriterlerine ağırlık değerleri atanması önemli bir yer tutmaktadır. Ağırlıkların değişmesinin performans sıralamasının değişmesine yol açtığı göz önüne alındığında, ağırlıklama önemli bir sorun oluşturmaktadır. Literatürde ağırlıklama için henüz genel geçerli bir kural ortaya konulmamıştır. Bu çalışmada, ağırlıklama için objektif bir yöntem olan Entropi yöntemi önerilmektedir. Böylece, Entropi ağırlıklamaya dayalı yeni bir CAMELS modeli ortaya koyulmuştur. Uygulama olarak Türkiye’de faaliyet gösteren sahiplik yapısı açısından mevduat banka gruplarının 2002-2016 dönemi performansları analiz edilmiştir. Herhangi uzman veya karar verici görüşüne yer vermeden tamamen objektif bir analiz yapılmıştır. Araştırma döneminde, toplam CAMELS skorlarına göre KSMB (Kamu Sermayeli Mevduat Bankaları) grubu, ÖSMB (Özel Sermayeli Mevduat Bankaları) ve YSMB (Yabancı Sermayeli Mevduat Bankaları) gruplarına göre daha iyi bir finansal performans gösterdikleri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Camels Performance Assessment Model: An Application To Turkish Deposit Banks
2019
Yazar:  
Özet:

The . The CAMELS (Capital, Asset, Management, Earnings, Liquidity, Sensitivity) model is a very useful model in the assessment of the financial performance of banks. The measurability of the components and the ease of calculations have led to the widespread use of this model. The assignment of weight values to the CAMELS components and their sub-criteria is an important place. Considering that the change of weights leads to a change in performance ranking, weighting creates a major problem. There has not yet been a general rule for weighting in literature. In this study, the Entropi method is recommended, which is an objective method for weighting. Thus, a new CAMELS model based on entropic weighting has been introduced. In terms of the ownership structure operating in Turkey as an application, the performance of the deposit bank groups in the period 2002-2016 has been analyzed. A completely objective analysis has been made without any expert or decision-making opinion. During the research period, the total CAMELS scores showed better financial performance than the KSMB (Public Capital Deposit Banks) group, the ÖSMB (Private Capital Deposit Banks) and the YSMB (Foreign Capital Deposit Banks) group.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 2.107
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini