Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
ARGÜMANTASYON TABANLI ÖĞRENME: ÖĞRETMEN ADAYLARININ MATEMATİK SORULARI EŞLİĞİNDE ONLINE ETKİLEŞİMLERİ
2020
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Argümantasyon; iddiaların dayandırıldığı gerekçeler belirtilerek veriler ile ilişkili olup olmadığının yapılandırıldığı süreçtir. Bu süreçte matematiksel argümanlar özellikle problem çözümlerinde hayati bir öneme sahiptir. Geçerli argümanlar ya da ispatlar üretme ve argümanların kritik edilmesi, matematik yapmanın ayrılmaz parçasıdır. Bu nedenle, muhakeme becerileri öğrencilere kazandırılmazsa matematik, bir işlem dizisini takip etmek ve anlamını düşünmeden örnekleri taklit etmek olur. Argümantasyona dayalı öğrenme ortamlarının iyi yönlendirilmesi gerekmektedir çünkü öğrenciler süreç içinde verilen argümanları anlamada güçlük çekebilir ya da diğer öğrencilerle düşüncelerini paylaşmada ya da düşünceleri çürütme aşamasında yanlış anlamalar, yanlış anlaşılan argümanlardan dolayı da bir takım zorluklar yaşayabilir. Bu yüzden argümantasyon sürecinin iyi yönetilmesi, bu süreci yaşamaya ve deneyimlemeye dayalı olarak gerçekleşir. Bu çalışma, öğretmen adaylarının sınıflarında argümantasyon öğrenme yaklaşımını etkin biçimde uygulayabilmeleri için öncelikle kendilerinin argümantasyon sürecini yaşamaları gerektiği düşüncesinden yola çıkılarak geliştirilmiş bir öğretmen eğitimi uygulamasıdır. Çalışmada öğrenciden gelebilecek sorular üzerinden tasarlanmış online argümantasyon etkinliklerinde öğretmen adaylarının sergiledikleri pedagojik alan bilgisi izleri incelenmiş ve öğrenme ortamının güçlü ve zayıf yanları araştırılmıştır. Sonuç olarak, online argümantasyon yönteminin öğretmen adaylarının pedagojik alan bilgisi gelişiminde ve kendi öğrenmeleri üzerindeki olumlu etkileri ortaya çıkmıştır. Sunulan bu hizmet öncesi eğitim bileşenlerinin öğretmen eğitimi alanında gerçekleştirilecek gelecekteki olası çalışmalara yön vereceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Argumentation-based Learning: An Example Of Mathematical Questions Through Online Interactions Among Prospective Teachers
2020
Yazar:  
Özet:

Argumentation is a process in which whether arguments are associated with data is constructed with warrants that they are based on. In this process, mathematical arguments are of vital importance especially in problem solving. Producing valid arguments or proofs and criticizing the arguments are inseparable parts of doing math. Therefore, if there is nothing done to develop reasoning skills, mathematics will become just following a sequence of operations and copying the examples without thinking about their meanings. It is necessary to direct argumentation-based learning environments well because students may find it hard to understand given arguments or have certain challenges due to misunderstandings and misunderstood arguments when sharing their ideas with other students or during the stage of invalidating the ideas. This is why good direction of the argumentation process depends on living and experiencing the process itself. This study is an application of teacher education developed in the light of the idea that prospective teachers need to experience their own processes of argumentation so that they could handle the argumentation-based learning approach in their future classrooms. Traces of pedagogical content knowledge exhibited by the prospective teachers in the online argumentation activities which were designed through possible student questions were examined, and the strengths and weaknesses of the learning environment were investigated in the study. Consequently, online argumentation method was found to have positive impacts on the improvement of prospective teacher’s pedagogical content knowledge and their own learning. It is anticipated that these presented preservice education components will shape future studies to be carried out in the field of teacher education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.166
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi