Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
KIRŞEHİR İLİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARININ SÜT VERİM ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
2019
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Kırşehir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye 389 işletmedeki Siyah Alaca sığırlara ait 2007-2017 yılları arasında tutulan 4589 adet süt verim kaydı kullanılmıştır. Süt verimi özelliklerinden 305 gün süt verimi (305 GSV), laktasyon süresi (LS) ve kuruda kalma süresine (KKS) ve bunlar üzerine buzağılama yılı, laktasyon sırası, buzağılama mevsimi, işletme faktörünü ve buzağılama yaşının etkileri belirlenmiştir. Çalışmada 305 GSV, LS ve KKS ortalamaları sırasıyla 7350,5±30,70 kg, 398,2±1,61 gün ve 62,5±17,02 gün olarak hesaplanmıştır. Buzağılama yılı, laktasyon sırası, buzağılama mevsimi ve işletme büyüklüğünün 305 GSV ve LS üzerine etkileri istatistik olarak önemlidir (p<0,01). KKS üzerine buzağılama yılının ve işletme büyüklüğününün etkisi önemli (p<0,01) olup, laktasyon sırası ve buzağılama mevsiminin etkisi önemsiz (p>0,05) olarak tespit edilmiştir. Çalışmada doğum yıllarına göre 305 GSV’nin fenotipik yönelim 62,6 kg olarak bulunmuştur. Sonuç olarak bu çalışma ile Kırşehir ilinde yetiştirilen Siyah Alaca sığırların süt verim özellikleri belirlenmiştir. Yıllar itibari ile 305 GSV bakımından istatistik olarak önemli farklılıklar olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The characteristics of the milk-sweetened milk-sweetened milk.
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, 4589 milk productivity records held between 2007 and 2017 of Black Alaca cattle in 389 enterprises members of the Kırşehir or Damızlık Cattle Farmers Association were used. 305 days of milk productivity (305 GSV), lactation time (LS) and drought time (KKS) and the effects of the year of lactation, the order of lactation, the season of lactation, the operating factor and the age of lactation. In the study, the average of 305 GSV, LS and KKS were calculated as 7350,5±30,70 kg, 398,2±1,61 days and 62,5±17,02 days respectively. The impact of the year of deforestation, the order of lactation, the season of deforestation and the operating size on 305 GSV and LS is statistically important (p<0,01). The influence of the year and operating size on the KKS is significant (p<0,01) and the influence of the laktation order and the season of the laktation is unimportant (p>0,05). In the study, the phenotypic direction of 305 GSV was 62.6 kg according to birth years. As a result, this study has determined the milk productivity characteristics of Black Alaca cattle grown in the province of Kırşehir. In the years, there have been significant statistical differences in terms of 305 GSV.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.484
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi