Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 5
KAMU YÖNETİMİNDE ŞEFFAFLIK VE BİLGİ EDİNME HAKKI: TÜRKİYE VE ALMANYA ÜZERİNDEN KARŞILAŞTIRMALI BİR İNCELEME
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Kamu yönetiminde demokrasinin gelişimi ve katılımcılık anlayışının tartışılmaya başlanması ile birlikte yönetimde şeffaflık ön plana çıkmıştır. Kamu yönetiminde hesap verebilirlik düşüncesi, yönetimde açıklık ilkesini de beraberinde getirmiştir. Gelişmiş birçok ülkede olduğu gibi hem Almanya’da hem de Türkiye’de şeffaf yönetim anlayışını hayata geçirebilmek adına yasal düzenlemeler yapılmıştır. Buradan hareketle hazırlanan çalışmanın temel iddiası, kamuda yeniden yapılanma çalışmaları ile kamu yönetimindeki gizlilik geleneğinin kırılarak, açıklık ilkesinin yerleştirilmek istendiğidir. Türkiye ve Almanya’da idari ve hukuki sistem içerisinde yönetimde açıklık ilkesini yerleştirebilmek adına ortaya konulan düzenlemelerin karşılaştırmalı bir şekilde irdelenmesi çalışmanın temel amacını oluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan çalışmada karşılaştırmalı analiz yönteminden yararlanılmış, konu ile ilgili birincil ve ikinci kaynaklardan faydalanılmıştır. Bu yöntem ekseninde hazırlanan çalışma kapsamında kamu yönetiminde gizlilik ve şeffaflık konusu irdelenmekte, Türk kamu yönetiminde şeffaflığa yönelik düzenlemeler incelenerek, “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu” değerlendirilmektedir. “İdari Usul Yasası” ve “Federal Bilgi Edinme Kanunu” üzerinden hareketle Almanya’da yönetimde şeffaflık uygulamaları hakkında bilgi verilmektedir. Çalışma iki ülkenin yönetimde şeffaflık uygulamalarına dayanak oluşturan mevzuatlarının mukayeseli analizi ile nihayetlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Transparency and the Right to Information in the Public Administration: An Admissible Review on Turkey and Germany
2020
Yazar:  
Özet:

With the development of democracy in public administration and the understanding of participation began to be discussed, transparency in the administration came to the forefront. In the public administration, the thought of accountability has brought with it the principle of clarity in the administration. As in many developed countries, legislative arrangements have been made in order to implement the understanding of transparent governance in both Germany and Turkey. The main claim of the work prepared from here is that the principle of transparency is to be placed, by breaking the tradition of privacy in public administration, the work of public reconstruction and the principle of public administration. In Turkey and Germany, a comparative settlement of the regulations established in order to be able to place the principle of transparency in the administration within the administrative and legal system is the main objective of the work. The study prepared for this purpose was used by the comparative analysis method, the primary and secondary sources related to the subject. In the framework of the work prepared in this method axis, the issue of privacy and transparency in public administration is discussed, the provisions for transparency in the Turkish public administration are examined, the "Law on the Right to Information" is assessed. Through the "Administrative Procedure Act" and the "Federal Information Acquisition Act" information is provided on the practices of transparency in the administration in Germany. The study is concluded with a comparative analysis of the legislation based on the practices of transparency in the administration of the two countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 613
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal