Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 28
 İndirme 1
Rumex crispus L. (Kıvırcık labada) Tohumlarındaki Dormansinin Kırılmasında Farklı Uygulama Yöntemlerinin Etkileri
2018
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma İnönü Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü Herboloji Laboratuvarında Rumex crispus L. (Kıvırcık labada) tohumlarındaki dormansiyi kırmada  bazı kimyasalların, hormonların ve yüksek ve düşük sıcaklıkların farklı ortamlarda ve farklı süre ve dozlarda etkisini araştırmak için yapılmıştır. Kimyasal olarak Sodyum hipoklorit, Ethanol, Saf su, yüksek ve düşük sıcaklık uygulamaları [(Mikrodalga (120 W), eksi 80 C°, eksi 80 C° ve artı 80 C°(bir dakika bekletme)] ve hormon uygulamaları olarak Sülfürük asit, Giberellik asit ve Hidroklorik asit kullanılmıştır. Bu çalışmalar aydınlık, aydınlık-karanlık ve karanlık ortamlarda yapılmıştır. Aydınlık ortamdaki en yüksek çimlenme oranı % 100 ile 120 saat süre ile % 3’lük Ethanol uygulamasından elde edilmiştir. Aydınlık-karanlık ortamda ise en yüksek çimlenme oranı % 100 ile 60 saniye süre ile Sülfürik asit uygulamasında olmuştur. Karanlık ortamda ise en yüksek çimlenme oranı % 86 ile 60 saniye süre ile Sülfürik asit uygulamasında belirlenmiştir. % 3’lük Ethanol 120 saat uygulaması sadece aydınlık ortamda en iyi çimlenme görülürken, Sülfürik asit 60 saniye uygulamasında ise hem aydınlık, hem aydınlık-karanlık ve hemde karanlık ortamda en iyi çimlenmeler görülmüştür. Sonuç olarak; Rumex crispus L. tohumlarına aydınlık ortamda 120 saat süre ile % 3’lük ethanol ve aydınlık-karanlık ortamda 60 saniye süre ile Sülfürik asit uygulamasının dormansiyi kırarak en yüksek çimlenmenin gerçekleştiği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Rumex crispus L. Effects of Different Application Methods on the Breakdown of Dormansin in Seeds
2018
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to explore the effects of some chemicals, hormones, and high and low temperatures in different environments and in different time and doses in the Rumex crispus L. (Rumex crispus) seeds in the Herbology Laboratory of the University of Inno, Ziraat Faculty, Plant Protection Department. Chemically, sodium hypochloride, Ethanol, pure water, high and low temperature applications [(Microwave (120 W), minus 80 C°, minus 80 C° and plus 80 C° (one minute waiting)] and hormone applications have been used as sulfuric acid, giberic acid and hydrochloric acid. These works were performed in light, light, dark and dark environments. The highest grinding rate in the light environment is achieved from the application of 3% Ethanol for 100 to 120 hours. In light and dark environments, the highest grinding rate was in the application of sulfuric acid for 100 to 60 seconds. In dark environments, the highest grinding rate was determined by the application of sulfuric acid for 86% to 60 seconds. The 3 percent 120 hour application of Ethanol only shows the best grass in light environments, while the 60 seconds application of sulfuric acid shows the best grass in light, light-dark and dark environments. As a result, the seeds of Rumex crispus L. were found to be 120 hours in a light environment with 3% ethanol and 60 seconds in a light-dark environment with the highest grinding of sulfuric acid.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.786
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi