Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 14
İran'ın Dış Politika Oluşturma Sürecini Etkileyen Faktörler ve Örgütsel Davranışlar
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Devletler dış politikalarını belirlerken kendi tarihsel süreçlerinden coğrafik konumlarına, siyasi yapısından toplumsal değerlerine kadar niteliksel ve niceliksel değerlendirme neticesinde belirler. Bu çalışma, İran örneğinde örgüt-hükümet arayüzündeki farklılığı ve dış politika yapım sürecini anlamak için siyasi verilerdeki analiz ve örgütsel davranış kavramlarını daha iyi bir araya getirmektedir. Ülkeler arasında örgüt-hükümet ilişkilerindeki farklılıkların, kültür ve hükümetin bireyler için tasarladığı kurallar ve davranış normları da dahil olmak üzere gayrı resmi kısıtlamalar gibi resmi kısıtlamalara özel dikkat göstererek etkileştiği kurumları inceleyerek daha iyi anlaşılabileceğini iddia ediyoruz. Ayrıca, kurum ve hükümet etkileşimi içinde yer alan kurumlara ait özelliklerin, bireylerin Iran’da devlete ait kurumlara nasıl ilgi duyduklarını, seçtiklerini inceleyerek güncel durumun daha iyi anlaşılabileceğini belirtiyoruz. Çalışmada İran’ın Dış Politikasını etkileyen faktörler açıklanmaya çalışılmıştır. Örgütsel davranış, insanların gruplar içinde hareket eden yollarının akademik çalışmasıdır. İlkeleri öncelikle işletmelerin ve devletlerin daha etkin çalışmasını sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Bu doğrultuda İran Dış Politikasının analiz sürecinde Tarihsel Süreç, Jeopolitik Durum, Siyasi Kültür, Toplumsal Değerler, Etnik Yapı, Sosyal Yapı ve Petrol Gelirleri, Kamu Oyu, Şii İslam Anlayışı ile örgütsel davranışı bağımsız değişkenler olarak kabul edilmiştir. Söz konusu bağımsız değişkenler dış politika analizinde Karar Verme Süreci ve Bağımlı Değişkenlerin belirlenmesi ile birlikte çalışmada analiz edilmeye çalışılmıştır. Çalışmada, İran devletinde liderliğin önemli bir faktör olduğuna değinilirken; dininde liderlerin iktidar konumunda etkisine değinilmeye çalışılmıştır. Özellikle İran dış politikasında da din ve liderlik etkili bir faktör olduğu çalışmada yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Factors and Organizational Behaviors That Affect Iran's Foreign Policy Creation Process
2020
Yazar:  
Özet:

When determining their foreign policies, States determine their historical processes to their geographical positions, from their political structure to their social values, as a result of qualitative and quantitative assessment. This study better combines the analysis and organizational behavior concepts in political data to understand the differences in the organization-government interfaces and the process of making foreign policy in Iran, for example. We argue that the differences in organizational-government relations between countries can be better understood by examining the institutions in which they affect by paying special attention to formal restrictions, such as non-formal restrictions, including the rules and standards of conduct designed by the culture and the government for individuals. In addition, we point out that the characteristics of the institutions involved in the interaction between the institutions and the government can be better understood by examining how individuals are interested in the state institutions in Iran and how they choose. The study has sought to explain the factors affecting Iran’s foreign policy. Organizational behavior is the academic study of the ways people move within groups. The principles are implemented primarily in order to ensure that and governments work more effectively. In this regard, in the process of analysis of Iran’s foreign policy, historical process, geopolitical situation, political culture, social values, ethnic structure, social structure and oil income, public vote, Shiite Islamic understanding and organizational behavior have been regarded as independent variables. These independent variables have been tried to be analyzed in the study along with the determination of the decision-making process and dependent variables in the external policy analysis. The study pointed out that leadership in the Iranian state is an important factor; in religion, it was attempted to point out the influence of leaders in the position of power. In particular, in the foreign policy of Iran, religion and leadership are an influential factor.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 372
Turkish Studies Economics, Finance, Politics