Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
TÜRKİYE’NİN 2007 YILI LOJİSTİK PERFORMANS ENDEKSİ (LPE) SIRALAMASINA GÖRE KENDİSİNDEN ÖNCEKİ VE SONRAKİ 5 ÜLKE İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
2022
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Lojistik faaliyetlerin ülkeler bazında performansı Dünya Bankası tarafından Lojistik Performans Endeksi (LPE) adı verilen bir endeks yardımıyla ilk olarak 2007 yılında ölçülmüş, daha sonra 2010 yılından itibaren iki yılda bir ölçülmeye devam edilmiştir. Bu çalışmanın amacı 2007 yılında LPE’ye göre Türkiye’nin üst sırasında yer alan beş ülke (29. Yunanistan, 30. Çin, 31. Tayland, 32. Şili ve 33. İsrail) ile alt sırasında yer alan beş ülkenin (35. Macaristan, 36. Bahreyn, 37. Slovenya, 38. Çek Cumhuriyeti ve 39. Hindistan) LPE kriterlerine göre karşılaştırmalı olarak analiz edilmesidir. Çalışmada 2007-2018 yılları arasında Dünya Bankası tarafından 6 kez ölçülen LPE bilgileri baz alınarak analiz yapılmıştır. Dünya Bankası tarafından tespit edilen 6 kriter üzerinden ölçülen lojistik performansta her ülkenin beş üzerinden bir puanı ve sıralaması bulunmaktadır. 2007 yılında yapılan LPE’de Türkiye 3,15 puan ile 34. sırada yer almıştır. Yapılan karşılaştırmalı analiz sonucunda Türkiye’nin, 2012 ve 2014 yılında 11 ülke arasında 2. sırada yer alarak en iyi performans gösteren ülkeler arasında olduğu görülmüştür. 2018 yılında ise genel sıralamada 47. sırada olduğu ve 11 ülke arasında 10. sırada yer alarak en az performansa sahip ülkelerden birisi olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Comparative Analysis Of Turkey With Previous and Next 5 Countries According To The 2007 Logistics Performance Index (lpe) Ranking
2022
Yazar:  
Özet:

Performances of countries in logistics activities were first measured by the World Bank with the help of an index called the Logistics Performance Index (LPE), and then it has continued to be measured every two years since 2010. The purpose of this study is to analyze comparatively the immediate five countries above Turkey (29. Greece, 30. China, 31. Thailand, 32. Chile and 33. Israel) and the immediate five countries below Turkey (35. Hungary, 36. Bahrain, 37. Slovenia, 38. Czech Republic and 39. India) in LPE 2007 according to LPE criteria. In the study, analysis was made based on the LPE information measured 6 times by the World Bank between 2007 and 2018. Each country has a score and ranking out of five in logistics performance, which is measured over 6 criteria determined by the World Bank. In the LPE 2007, Turkey ranked 34th with 3.15 points. As a result of the comparative analysis, it has been seen that Turkey is among the best performing countries, ranking 2nd among the 11 countries in 2012 and 2014. In 2018, it has been determined that it is in the 47th place in the general ranking and is one of the countries with the least performance, ranking 10th among the 11 countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan Bilimleri Dergisi