Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
GELENEKSEL VE İNTERNET GAZETECİLİĞİ’NDE HABER VE FOTOĞRAF KULLANIMI: MİLLİYET ÖRNEĞİ
2012
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni medya uygulamaları ve internetin hızla yaygınlaşması habercilik pratiklerinde ve okuyucu davranışlarında alışılmışın dışında değişikliklere yol açmaktadır. Bu süreçte, geleneksel medya ile internet medyası birbirini desteklerken bir yandan da farklı bir yapı ve anlayışı yansıtmaya başladılar. İnternet medyası, okuyucu/izleyici, gazete ve gazeteci, reklamveren ve reklamları takip edenler açısından farklı bir mecraya girmeye başladı. Çalışmada, geleneksel gazetecilikle sanal gazetecilik karşılaştırılmış, internet gazeteciliğinin gazetecilikteki haber toplama, yazma ve dağıtım süreçlerini nasıl değiştirdiği/ şekillendirdiği sorusuna yanıt aranmıştır. Bu amaçla, veri toplamada içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın kapsamını sınırlamak için Türkiye’de internet ortamında en çok okunan/ziyaret edilen(son verilere göre) Milliyet Gazetesi’nin 5-14 Ocak 2009 tarihlerindeki 10 günlük dönemleri karşılaştırmalı olarak ele alınmış, internet sayfaları ve geleneksel gazetedeki haberler ve bu haberlere ilişkin fotoğraflar, gündem-politika, ekonomi, kültür - sanat ve köşe yazısı başlıkları kapsamında değerlendirilmiştir. Milliyet gazetesinin gündem-politika, ekonomi, kültür-sanat, köşe yazıları incelendiğinde; internet gazetesinin geleneksel gazeteye oranla görsel malzeme (%94,44) ve içerik bakımından (%55,35) daha zengin olduğu ortaya konulurken; gazetecilik mesleğinin günümüzdeki durumu ve meslekteki dönüşümlerden yola çıkarak gelecekte alacağı biçim kestirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.472
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi