Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Performance Of Machine Learning Methods In Determining The Autism Spectrum Disorder Cases
2018
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Otizm spektrum bozukluğu (OSB) sosyal etkileşim ve iletişim zayıflıkları şeklinde ortaya çıkan kalıtsal ve nörolojik bir gelişimsel bozukluktur. OSB hastalığının teşhisi için klinik yöntemlerin yanında teşhis süresini kısaltmak ve başarımı artırmak için makine öğrenmesi yöntemleri de başarıyla uygulanmaktadır. Makine öğrenmesi yöntemleri yüksek boyutlu ve çeşitli biyomedikal verilerin analizi için sundukları objektif algoritmalar ile hastalıkların teşhisi konusunda yüksek performans göstermektedir. Makine öğrenmesi yöntemleri, verilerdeki çok değişkenli ilişkileri yakaladığı ve bu nedenle verilerdeki ince farkları tespit edebildiği için OSB gibi heterojen durumlar içeren davranışsal bozuklukların tespit edilmesinde başarılı olmaktadır. Bu çalışmada OSB ergen tarama verileri kullanılarak destek vektör makineleri (DVM), k-en yakın komşu (kNN) ve rastgele orman (RO) makine öğrenmesi yöntemleriyle OSB durumunun hızlı ve doğru olarak teşhis edilmesine yönelik analizler yapılmış ve bu yöntemlerin performansları karşılaştırılmıştır. DVM, kNN ve RO yöntemleri kullanılarak 10-kat çapraz doğrulama ile yapılan ikili sınıflandırma işlemi sonucunda sırasıyla %95, %89 ve %100 doğruluk oranlarına erişilmiştir. Ayrıca, RO yöntemi ile yapılan sınıflamadan % 100 duyarlılık ve belirlilik değerleri elde edilmiştir. Bu çalışma ile OSB ergen tarama verilerini kullanarak RO yöntemi ile yapılan sınıflama sonucunda OSB olgularının tam bir başarı ile tespit edilebildiği gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 153
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini