Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Kürk Mantolu Madonna Romanını Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Okumak
2022
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna isimli romanının anlatı yerlemleri toplumsal cinsiyet ve feminist edebiyat kuramları açısından ele alınmış ve bu yönde bir okuma yapılmıştır. Rasim karakterinin öncelendiği ve Raif Efendi ile tanışmasının anlatıldığı ilk bölüme eklemlenerek onunla ilişkili biçimde devam eden anlatıda romanın kendi halinde ve sessiz kahramanı Raif Efendi’nin merak uyandıran gizemli aşk öyküsü ön plana çıkar. Okurda uyandırılan merakla Raif Efendi’nin yalnızlığının ve yabancılaşmasının sebeplerini açımlanır. Raif Efendi’nin tüm geçmişini ve sessizliğinin nedenini kendisinin kaleme aldığı siyah kaplı bir defterle öğrenen okur onun buruk aşk öyküsüyle karşılaşır. Romanda ivme kazanan olaylar da bu noktada başlar. Toplumsal cinsiyet bakış açısıyla çözümlemeye çalıştığımız romanda kahramanların kimi yerde toplumsal norm ve kabullenmelerle uyumlu söylem ve davranışlar sergiledikleri, kimi yerdeyse bir çatışma durumunda oldukları görülmüştür. Romanda kadın ve erkeğin toplumsal cinsiyet bakış açısına göre farklı şekillerde temsil edildiği sonucuna ulaşıldığı bu çalışmada tarama (survey) türü araştırma çeşitlerinden betimsel (descriptive) betimleyici araştırma deseni kullanılmıştır.

 

Anahtar Kelimeler:

Read Madonna's Romance In The Social Gender Context
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, Sabahattin Ali’s novel “Madonna” has been discussed in terms of social gender and feminist literature theories and a reading has been made in this direction. In the story that continues in a way related to him, the racist character is added to the first part where he is described and he is met with Raif Efendi, and the mysterious love story that raises the curiosity of the romance and the silent hero Raif Efendi comes to the forefront. The curiosity that was awakened in the reading reveals the reasons for Raif Efendi’s loneliness and alienation. The reader who learns the whole history of Raif Efendi and the reason for his silence with a black-covered book that he took on the pen, encounters his bad love story. The victory in the novel begins at this point. In the novel we try to analyze gender from a perspective, the heroes in some places show speech and behavior in accordance with social norms and acceptance, some places are in a conflict. The novel found that women and men were represented in different forms according to the social gender perspective, and in this study the scan (survey) type of research used the descriptive (descriptive) illustrative research model.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 564
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini