Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 74
 İndirme 39
Seasonal Differences In The Total Fatty Acid Profile Of 6 Fish Species From The Marmara Sea
2017
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Marmara Denizinden yakalanan Engraulis encrasicolus (hamsi), Mullus surmuletus (tekir), Trachurus trachurus (istavrit), Pomatomus saltator (lüfer), Dicentrarchus labrax (Avrupa deniz levreği), Sardina pilchardus (sardalya)’un yağ asidi kompozisyonlarındaki mevsimsel değişiklikler araştırılmıştır. Tüm örnekleme mevsimlerinde, balıkların başlıca yağ asitleri palmitik asit (C16: 0), palmitoleik asit (C16: 1), oleik asit (C18: 1), dokosaheksaenoik asit (DHA, C22: 6) ve eikosapentaenoik asitdir (EPA C20: 5). Deniz balığındaki 20:5 n-3 ve 22:6 n-6 içeriği toplam yağ asidinin sırasıyla % 1.31 ile % 8.13'ü ve % 1.47 ile % 16.44’ünü oluşturmaktadır. Bu çalışmanın sonuçları, bu balık türlerinin n-3 PUFA açısından zengin olduğunu, özellikle de eikosapentaenoik asit ve dokosaheksaenoik asitten zengin olduğunu göstermektedir ve biz deniz balıklarının, EPA ve DHA için iyi bir kaynak olduğu sonucuna vardık. E. encrasicolus, M. surmuletus, T. trachurus, P. saltator, D. labrax, S. pilchardus'daki n3 / n6 oranları, ilkbahar ve sonbahar aylarında sırasıyla 3.80-3.44, 2.09-1.06, 4.22-2.80, 2.22-1.49, 0.79-0.43, 1.85-0.81’dır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 806
Atıf : 1.047
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini