Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 6
An Overvi̇ew Of South Korea’s K-12 Educati̇on Duri̇ng Covid-19 Pandemi̇c
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihi birçok salgın hastalığa tanık olmasına rağmen, dünya hala COVID-19 salgını için hazırlıklı değildi. Bu salgın sırasında, Kore Hastalık Kontrol Birimi'nin önerilerine paralel olarak, Güney Kore hükümeti başlangıçta okulların açılma tarihini erteledi ve ardından yeni dönemi çevrimiçi eğitim ile başlattı. Güney Kore hükümeti, çevrimdışı eğitime Mayıs ortasına kadar kademeli olarak başlamaya karar verdi. Güney Kore hükümeti COVID-19'a karşı savaşırken, çevrimiçi derslerin sürdürülebilmesi için öğretmenler, öğrenciler, okul yöneticileri ve aileler de bu süreci desteklemektedir. Yeni bir öğretim şekli olarak çevrimiçi derslere doğru yapılan bu ani geçiş doğal olarak kendi zorluklarını da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle bu makalenin araştırmacıları, Güney Kore’nin COVID-19 salgını sürecindeki K-12 eğitimini ilk çevrimiçi eğitim uygulamalarından yeniden fiziksel okullara geçiş aşamalarına kadar geçilen süreçleri tanımlamak ve izah etmek amacıyla arşiv araştırma tekniği ile işbirliği içinde nitel içerik analizi yöntemini bu çalışma içerisinde kullanmışlardır. Analiz sonuçları beş kategori altında toplanabilmektedir; (i) uygulanan acil durum politikaları, (ii) öğretmenlerin çevrimiçi öğrenmeyi uygulamalarına yönelik öğretim stratejileri ve öğrenci değerlendirme yöntemlerini içeren hükümet yönergeleri, (iii) çevrimiçi öğrenime yönelik donanım ve yazılım hazırlıkları, (iv) öğretmenlerin çevrimiçi öğrenmede yeterliliklerini artırma ve (v) çevrimdışı eğitime dönme çabaları.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.100
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini