Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 26
Çağdaş Türk Sanatında Bir Usta; “leopold Levy ve Gravürleri”
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Geçmişten bu yana bireysel/toplumsal süreçte sosyolojik, kültürel, endüstriyel ve teknolojik gelişmeler eğitimin ve sanatın her alanına yansımıştır. Bu değişim yeni üslup ve malzemelerle yapılan sanat üretimlerini ortaya çıkararak sanat alanında yeni tekniklerin gelişmesine katkı sağlamıştır. Özgün baskıresim alanı bu teknik gelişimlerden en çok etkilenen alanlardan birisidir. Malzemeye dayalı uygulama şekli ile deneysel çalışmalara açık yapısı, sanatçılar için oldukça değerli bir üretim şekli olarak karşımızda durmaktadır. Ülkemizde baskıresim tarihinin 15. yüzyılda İstanbul’da kağıt üretiminin başlaması ile başladığı kabul edilmektedir. Ardından matbaanın bulunmasıyla sanatsal anlamda sıklıkla karşımıza çıkan baskıresim Türk Sanatı tarihinde çok değerli sanatçıların özgün uygulamalar ile adını yurt içi ve yurt dışında duyurduğu bir alan haline gelmiştir. Ülkemizde hem sanatçı hem de akademisyen kimliği ile tanınan Fransız sanatçı Leopold Levy 1936 yılında Türkiye Devleti’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelmiş ve Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim bölüm başkanlığına getirilmiştir. Ülkemize gravür baskı tekniğini kazandıran sanatçı Levy, Türk ressamlarının eğitilmesinde ve Güzel Sanatlar Akademisi’nin yeni bir anlayışla düzenlenmesinde önemli katkıları olmuştur. Ayrıca Türkiye’nin ilk Resim-Heykel Müzesinin düzenlenmesinde de bizzat çalışmıştır. Bu çalışma, Charles Heyman sayesinde tanıdığı gravür tekniği ile ülkemizde birçok Türk sanatçının/öğrencinin yetişmesini sağlamış olan ve Türk sanatına ve sanatçısına birçok açıdan zenginlikler katmış olan Leopold Levy’nin sanat anlayışı, eğitmenliği ve özgün gravür baskı çalışmalarına odaklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Statue In Contemporary Turkish Art: "leopold Levy and Gravurs"
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Since the past, social, cultural, industrial and technological developments in the individual/social process have been reflected in all areas of education and art. This change has contributed to the development of new techniques in the field of art by revealing the art productions made with new styles and materials. The original printing field is one of the areas most affected by these technical developments. The material-based application form and its open structure to experimental works stands in front of us as a very valuable form of production for artists. It is recognized that the history of printing in our country began in the 15th century with the beginning of paper production in Istanbul. After that, with the presence of the matbaan, the printing that often comes to us in the artistic sense has become a field in which very valuable artists in the history of Turkish Art with their original practices announce their name in the country and abroad. The French artist Leopold Levy, known for his identity as an artist and an academic in our country, came to Istanbul in 1936 as a guest of the Turkish State and was brought to the head of the painting department at the Academy of Fine Arts. The artist Levy, who has given our country gravure printing technique, has made a significant contribution to the training of Turkish painters and the organization of the Academy of Fine Arts with a new understanding. He also worked in the organization of the first Painting and Statue Museum in Turkey. This study will be focused on the art understanding, training and original gravure printing works of Leopold Levy, who has provided the education of many Turkish artists/students in our country and has added wealth to Turkish art and artist in many ways.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.598
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini