Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 4
Arapça Öğretim Sürecine Z Kuşağı Üzerinden Yeni Bir Bakış Denemesi
2022
Dergi:  
Turkish Studies Comparative Religious Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada geçmişten günümüze genel olarak dünyada özelde ise Türkiye’de teknolojik alanda yaşanan değişimlerle birlikte teoride ve pratikte yaşanan değişime ve bunun Z kuşağına yansıması kısaca incelendikten sonra ülkemizde Arapça öğretimine dair hazırlanan çalışmaların genel muhtevasına bakılacaktır. Türkiye’de Arap Dili eğitimine dair hazırlanan çalışmalar genel bir incelemeye tabi tutulduktan sonra, bugünkü Arapça öğrencilerinin eskisinden farklı olarak dünyaya nev-i şahsına münhasır bakışları ve bunun dil öğrenimine yansıma ihtimaline dikkat çekilecektir. Şimdiye kadar ülkemizde Arapça öğretimine dair hazırlanan teorik çalışmalar ile Arapça öğrencilerinin sanal dünya ile yaşadıkları pratik arasında yaşanan tezat da bu çalışmanın ortaya çıkış sürecini oluşturmaktadır. Araştırmanın devam eden bölümlerinde bu alanda yoğunlaşılması gerektiğini düşündüğümüz türdeki daha yenilikçi çalışmalara değinilecektir. Akademik dünyada hazırlanan bu konudaki araştırmalarda sıklıkla Arapça öğretim teknikleri ile Arapça öğretici kadrosunda sahip olunması gereken özelliklere yoğunlaşılırken değişen öğrenci tipolojisine farklı disiplinler, değişen dünya gerçeklikleri üzerinden yeterince odaklanılmadığı görülmektedir. Günümüz dünyasında küreselleşme, post endüstriyel devrim, dijital dönüşüm, metaverse, gittikçe güç kazanan sanal dünya, hiper gerçeklik gibi farklılaşan gündelik hayat koşulları ile birlikte başta çocuklar ve gençler olmak üzere insanların bilinci hızlı bir şekilde değişmekte ve bu süreç eğitim dünyasını hem teorik hem de pratik düzeyde sayısız yeni vakıa ile karşı karşıya bırakmaktadır. Değişime adapte olma konusunda gençlere nazaran daha fazla zorluk yaşayan orta yaş ve üstü eğitim mensuplarının bu hususiyetinin üzerinde durulması gereken bir durum olduğu kanaatini taşımaktayız. Yukarıda açıklamaya çalıştığımız problemin sarih bir şekilde tanımlanması adına Arap dili öğretim teknikleri dışında başka disiplinlerden de istifade eden bu çalışma meselenin genişliği ve zorluğu dikkate alındığında bir makale boyutunu ziyadesiyle aşması sebebiyle mevzu bahis sorunu işaret etme ve yapılması gereken muhtemel Arap dili eğitimi çalışmalarının muhtevasına dair görüş ve önerilerle sonlandırılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Comparative Religious Studies

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 162
Atıf : 74
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini