Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
“madem Biliyorsun, Neden Öğretmiyorsun” Mottosundan Hareketle Tıp Fakültelerinde Uygulanabilecek Özgün Bir Akran Destekli Eğitim Programının Geliştirilebilmesi
2023
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç Akran destekli öğrenme (Peer-assisted learning-PAL), benzer sosyal gruplardan gelen ve profesyonel öğretmen olmayan bireylerin birbirlerine öğrenme konusunda yardımcı oldukları ve böylece kendi öğrenme deneyimlerini geliştirdikleri bir eğitim yaklaşımıdır. Alan yazında belirtilmiş olumlu özelliklerinden dolayı dünyada ve ülkemizde tercih nedenidir. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet öncesi eğitim programı incelendiğinde öğrencilerin katılabilecekleri PAL temelinde geliştirilmiş bir eğitim programı olmadığı belirlenmiştir. Çalışmamızın amacı eğitim programımızı destekleyecek bir PAL programı geliştirmek ve bu program içerisinde öğrenenlerin tıp müfredatına dair konularda ya da tıp alanındaki bilimsel/ teknolojik gelişmelere dair derinlemesine öğrenmek, bilimsel araştırma yapmak ve akranları ile bu araştırma, öğrenme sürecini paylaşırken akran öğretmenlerin bireysel gelişmelerine olası desteğini belirlemektir. Gereç ve Yöntem Çalışma bir program geliştirme çalışmasıdır. Program geliştirilirken Kern altı basamak yaklaşımı tercih edilmiştir. Programın değerlendirilmesinde katılımcılardan geribildirim formu ile elde edilen verileri ve program öncesi ve sonrasındaki genel not ortalamaları kullanılmıştır. Bulgular Çalışmamıza 86 öğrenci katılmış ve 54’ü geribildirim vermiştir. Elde edilen verilere göre öğrencilerin programdan memnun oldukları belirlenmiş ve genel not ortalamalarında artış gözlenmiştir. Sonuç Bu sonuçlar ışığın fakültemizde yer alan mezuniyet öncesi eğitim programının PAL destekli bir programla geliştirilmesinin öğrencilerin sosyal ve akademik becerilerine katkı sağlayabileceği kanaatindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

Developing A Unique Peer Assisted Learning Model For Medical Faculties Based On The Motto "if You Know, Why Don't You Teach
2023
Yazar:  
Özet:

Objective Peer-assisted learning (PAL) is an educational methodology wherein individuals belonging to similar social groups, devoid of professional teaching roles, collaborate to facilitate learning processes, thereby enhancing their own educational experiences. This approach is globally favored and holds significance in our country, owing to its documented positive attributes in academic literature. Upon scrutinizing the pre-graduation education program at Suleyman Demırel University Faculty of Medicine, it was evident that no structured PAL-based educational initiative existed for student participation. The primary objective of our research is to formulate a PAL program that supplements our educational curriculum and ascertain the potential assistance of peer educators in fostering individual learner development. This program aims to deepen understanding of subjects within the medical curriculum or advancements in the realm of medical science/technology, engage in scientific inquiry, and foster collaborative knowledge sharing among peers. Material and Method Employing a program development approach, the study follows the Kern six-step framework in crafting the program. Evaluation of the program involves utilizing data acquired from participant feedback forms and pre- and post-program grade point averages. Results A cohort of 86 students partook in the study, with 54 providing feedback. Analysis of the data indicated overall student satisfaction with the program and a discernible improvement in their academic performance. Conclusion Based on these findings, we posit that augmenting our faculty's pre-graduation education program with a PAL-supported approach holds potential to enrich both the social and academic proficiencies of our students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.167
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini