Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 351
 İndirme 25
 Sesli Dinleme 3
Mustafa Kutlu’nun Bu Böyledir Adlı Eserinde Yapı ve Anlatım
2020
Dergi:  
Söylem Filoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mustafa Kutlu 1980’li yıllardan bu yana Türk öykücülüğünde kendine özgü bir dil ve üslup geliştiren önemli bir öykücüdür. Kutlu diğer eserleri arasında anlatım teknikleriyle öne çıkan Bu Böyledir adlı öykü kitabında, yaşanan toplumsal değişimi, bu değişimin bireyde açtığı çatışmayı sembolik bir dille işlerken geleneksel hikâye anlatma teknikleriyle modern edebiyat tekniklerini bir arada kullanır. Vermek istediği mesajları kitabın ana eksenini oluşturan ve bir bütün olarak dünyayı temsil eden lunapark imgesi etrafında aktaran Kutlu, öykülerde dinî/tasavvufi metinlerin hikâye anlatma geleneklerinin yanı sıra modern tekniklerden eşit biçimde faydalanır. Bu makalede, Bu Böyledir’de esere yapısını veren çerçeve öykücülüğü ile eserde kullanılan teknikler arasında en fazla öne çıkan laytmotif tekniğinin kullanımları ele alınmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

This is the name of Mustafa Kutlu in his work and narrative.
2020
Yazar:  
Özet:

Mustafa Kutlu has since the 1980s been an important historian who has developed a unique language and style in the Turkish narrative. In the story book This Is So, which stands out with the narrative techniques among its other works, the social change that is experienced uses modern literary techniques together with the traditional narrative techniques while processing the conflict that this change opens in the individual in a symbolic language. The messages he wants to give are transmitted around the lunapark image, which forms the main axis of the book and represents the world as a whole, and in the stories religious/tasavvufi texts are equally benefited by the tradition of telling the story as well as modern techniques. This article discussed the most prominent use of laymotive technique among the framework history that gives the structure of the work and the techniques used in the work.

Anahtar Kelimeler:

Structure and Narration In Mustafa Kutlu’s "bu Boyledir"
2020
Yazar:  
Özet:

Mustafa Kutlu is a significant short story writer who has developed a unique language and style in Turkish storytelling since the 1980s. Kutlu uses the traditional storytelling techniques and modern literary techniques together, while he tells about the social change and conflict experienced by the individuals in a symbolic language in his story book titled Bu Böyledir, which stands out with its narrative techniques. Kutlu, who conveys the messages he wants to give around the image of the amusement park, which forms the main axis of the book and represents the world as a whole, makes use of modern techniques in addition to the storytelling traditions of religious/sufistic texts. In this article the uses of the laytmotif technique, which is the most prominent among other narration techniques used in the work and the frame storytelling which gives its structure to the work are discussed.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Söylem Filoloji Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 367
Söylem Filoloji Dergisi