Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 7
The Characterization Of Silver Nanoparticles Synthesized From Prunus Spinosa Fruit and Determination Of Antimicrobial Effects On Some Food Pathogens
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, gümüş nanopartiküller (AgNP'ler) Prunus spinosa (PS) meyve özütü kullanılarak kolay, düşük maliyetli ve çevre dostu bir şekilde sentezlendi. Ultraviyole (UV)-görünür Spektrofotometre analiz verilerine göre, nanokristaller 438.3 nm'de karakteristik bir tepe noktası gösterdi. Alan Emisyon Taramalı Elektron Mikroskobu (FE-SEM), Transmisyon Elektron Mikroskobu (TEM) ve Atomik Güç Mikroskopisi (AFM) analizleri, biyosentezlenen AgNP'lerin morfolojik yapılarının küresel olduğunu ortaya koydu. XRD analizi sonuçlarına göre AgNP'lerin kristal yapılarının kübik olduğu belirlendi. Nanopartiküllerin boyutu, Debye-Scherrer denklemi ile 29,34 nm olarak hesaplandı. Sentezlenen nanomalzemenin zeta boyutu 117.4 nm olarak ölçülmüştür. AgNP’lerin gıda patojenleri olan Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus ATCC 29213, Escherichia coli ATCC25922 ve Candida albicans üzerindeki inhibisyon etkileri Minimum İnhibitör Konsantrasyon (MİK) yöntemiyle ortaya konuldu.

Anahtar Kelimeler:

The Characterization Of Silver Nanoparticles Synthesized From Prunus Spinosa Fruit and Determination Of Antimicrobial Effects On Some Food Pathogens
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, silver nanoparticles (AgNPs) were synthesized easily, low-costly and environmentally friendly with the use of Prunus spinosa (PS) fruit extract. Ultraviyole (UV)-visible Spectrofotometer analysis data showed the nanocrystals a characteristic peak at 438.3 nm. Field emission scan electron microscope (FE-SEM), transmission electron microscope (TEM) and atomic power microscope (AFM) analysis have shown that the morphological structures of biosynthetic AgNPs are global. The results of the XRD analysis found that the crystal structures of AgNP were cubic. The size of the nanoparticles was calculated at 29.34 nm with the Debye-Scherrer equation. The zeta size of the synthesized nanomalsemen is measured at 117.4 nm. The inhibition effects on the food pathogens of AgNP, Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus ATCC 29213, Escherichia coli ATCC25922 and Candida albicans, were shown by the Method of Minimum Inhibitor Concentration (MIC).

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, silver nanoparticles (AgNPs) were synthesized using Prunus spinosa (PS) fruit extract in an easy, low-cost and environmentally friendly way. According to the Ultraviolet (UV)-visible Spectrophotometer analysis data, the nanocrystals showed a characteristic peak at 438.3 nm. Field Emission Scanning Electron Microscopy (FE-SEM), Transmission Electron Microscopy (TEM), and Atomic Force Microscopy (AFM) analyzes revealed that the morphological structures of the biosynthesized AgNPs were spherical. According to the results of XRD analysis, it was determined that the crystal structures of AgNPs were cubic. The size of the nanoparticles was calculated as 29,34 nm by the Debye-Scherrer equation. The zeta size of the synthesized nanomaterial was measured as 117.4 nm. Inhibitory effects of AgNPs on food pathogens Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus ATCC 29213, Escherichia coli ATCC25922 and Candida albicans were revealed by the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) method. Keywords: AFM, Food pathogens, FT-IR, TEM, XRD.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.155
Atıf : 4.797
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini