Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 46
 İndirme 16
Psikolojik Sermaye ile İş Tatmini Arasındaki İlişki: Sağlık Çalışanlarında Bir Uygulama
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma hizmet sektörünün önemli bir parçası olan sağlık çalışanlarında psikolojik sermaye ile iş tatmini arasındaki ilişkiyi belirlemek ve sağlık çalışanlarının psikolojik sermaye düzeylerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma bir devlet hastanesinde 180 sağlık çalışanından elde edilen veriler doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Veri toplama araçları olarak Luthans vd., (2007) tarafından geliştirilen, Çetin ve Basım (2012) tarafından Türkçe’ye uyarlama çalışması yapılan Psikolojik Sermaye Ölçeği ile Hackman ve Oldman (1975) İş Özellikleri anketinden Türkçe’ye uyarlama çalışması Basım ve Şeşen (2009) tarafından yapılmış olan, İş Tatmini Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analiz edilmesinde sayı-yüzdelik hesaplama, frekans, t testi, tek yönlü varyans analizi ve Pearson korelasyon analiz yöntemleri uygulanmıştır. Bu çalışma da psikolojik sermaye ile iş tatmini arasında pozitif yönlü anlamlı düzeyde bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Katılımcıların psikolojik sermaye puan ortalamaları literatür ile karşılaştırıldığında yüksek seviyede bulunmuştur. Ayrıca demografik değişkenlerden cinsiyet, yaş, bulundukları kurumda çalışma süresi ve toplam mesleki yıl ile psikolojik sermaye düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Psychological Capital and Employment Satisfaction: An Application In Health Workers
2020
Yazar:  
Özet:

This work was done with the aim of determining the relationship between psychological capital and job satisfaction in healthcare workers, which are an important part of the service sector, and identifying the levels of psychological capital of healthcare workers. The study was conducted in a state hospital based on data from 180 health workers. As data collection tools developed by Luthans vd., (2007) with the psychological capital scale of the work of adaptation to Turkish by Hard and Print (2012) and the work of adaptation to Turkish by Hackman and Oldman (1975) business characteristics survey, the work of adaptation to Turkish by Print and Print (2009) has been used, the work satisfaction scale. The analysis of data has applied number-percent calculation, frequency, t test, one-way variance analysis and Pearson correlation analysis methods. This study also determined that there is a positive level of meaningful relationship between psychic capital and business satisfaction. The psychological capital score of participants was high compared to literature. It is also found that demographic variables have a statistically significant difference between gender, age, time of work in the institution in which they are and the total professional year and the levels of psychological capital.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Psychological Capital and Job Satisfaction: An Application In Health Employees
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the relationship between psychological capital and job satisfaction in health workers, which is an important part of the service sector, and to determine psychological capital levels of health workers. The study was carried out in the direction of the data obtained from 180 health workers working in a State Hospital. Scales used as data collection tools are the Psychological Capital Scale developed by Luthans et al. (2007), adapted into Turkish by Çetin ve Basım (2012) and Hackman and Oldman’s (1975) Work Characteristics Questionnaire Job Satisfaction Scale was adapted by Basım and Şeşen (2009). In the analysis of the data, number-percentage calculation, frequency, t test, one way and variance analysis and pearson correlation analysis methods were applied. According to the study there is a positively statistically meaningful relationship between psychological capital and job satisfaction levels. Participants' psychological capital score averages were found higher when compared with the literature. In addition to that, the relations between psychological capital levels and demographic variables, gender, age, duration of woking time in institution and total vocational year, were found to be statistically significant (p <0,05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.485
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini