Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Üniversite Öğrencilerinde Çocukluk Çağı Travmaları, Sosyal Destek ve Madde Kullanma Eğilimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırmada, çocukluk çağında travmaya maruz kalan üniversite öğrencilerinde sosyal destek ve madde kullanma eğilimi arasındaki ilişki incelendi. Yöntem: Araştırmanın örneklemini Samsun’da yaşayan 18-25 yaş aralığındaki 316 üniversite öğrencisi oluşturdu.  Verilerin toplanmasında Sosyo-demografik Bilgi Formu, Çocukluk Travması Anketi, Çok Boyutlu Algılanan Sosyal Destek Ölçeği ve Madde Kullanma Eğilimleri Ölçeği kullanıldı. Bulgular: Erkeklerin madde kullanma eğiliminin, kadınlardan yüksek, aile ile yaşayan katılımcıların madde kullanma eğiliminin, yalnız ve arkadaş ile yaşayan katılımcılardan düşük olduğu saptandı. Düşük gelir durumu olan katılımcıların madde kullanma eğiliminin, orta ve yüksek gelir durumu olan katılımcılardan yüksek olduğu belirlendi. Madde kullanma eğiliminin; sigara kullananlarda kullanmayanlara göre ve psikiyatrik destek alanlarda almayanlara göre yüksek olduğu saptandı. Madde kullanma eğilimi olan katılımcıların, duygusal istismar, fiziksel istismar, cinsel istismar, duygusal ihmal ve fiziksel ihmal yaşantılarının, madde kullanma eğilimi olmayan katılımcılardan istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yüksek olduğu belirlendi. Madde kullanma eğilimi olan katılımcıların sosyal destek düzeyleri, madde kullanma eğilimi olmayan katılımcılardan istatistiksel olarak anlamlı düzeyde düşük olduğu saptandı. Sonuç: Çocukluk çağı travmalarının madde kullanma eğilimini anlamlı düzeyde yordadığı bulundu.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini