Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
Üniversite Öğrencilerinde Öğrenim Türü ve Cinsiyetin Gece Yeme Sendromuna Etkisi
2020
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma Erciyes Üniversitesi öğrencilerinde öğrenim türü ve cinsiyetin gece yeme sendromuna GYS etkisini belirlemek amacıyla planlanmıştır. Çalışma Planı: Çalışmanın verileri Aralık 2017 ve Mart 2018 ayları arasında Gece Yeme Anketi kullanılarak toplanmıştır. Örneklem büyüklüğü tabakalı sistematik örnekleme yöntemi kullanılarak hesaplanmıştır. Erciyes Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu’ndan çalışmanın yürütülmesi için gerekli izin alınmıştır 28/11/2017–59 . Çalışmanın sonucunu etkileyebileceğinden dolayı Tıp ve Sağlık Bilimleri ile ilgili fakülteler dâhil edilmemiştir. Normal dağılıma uygunluk Shapiro-Wilk testi ile değerlendirilmiştir. Nicel veriler aritmetik ortalama x¯ standart sapma ± SS , nitel veriler sayı n ve yüzde % olarak gösterilmiştir. Grupların nicel değişkenlerinin karşılaştırılmasında Student-t testi, nitel değişkenlerinin karşılaştırılmasında ise ki-kare testi kullanılmıştır. Bulgular: Çalışmaya toplam 1024 öğrenci dahil edilmiştir. Öğrencilerin %54,3’ü erkek, %45,7’si kadın olup, %60,4’ü birinci öğrenim ve %39,6’sı ikinci öğrenim olarak eğitim almaktadır. Sigara kullanımının görülme sıklığı %32 iken, alkol kullanımının görülme sıklığı %19,3’tür. Öğrencilerin %66’sında GYS görüldüğü ve Gece Yeme Anketinden alınan toplam puanın 26,41±4,42 olduğu bulunmuştur. Cinsiyet ve öğrenim türü ile GYS görülme durumu arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır. Benzer şekilde, yaş, ağırlık, boy ve beden kütle indeksi BKİ ile GYS görülme durumu arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır. Sigara kullanan öğrencilerde GYS görülme sıklığı sigara kullanmayan öğrencilerde GYS görülme sıklığına göre anlamlı olarak daha fazladır p=0,009 . Ancak, alkol kullanımı ile GYS görülme sıklığı arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Sonuç: Üniversite öğrencileri arasında gece yeme sendromu görülme sıklığının oldukça yüksek olduğu ortaya konmuştur. Bu nedenle üniversite öğrencileri arasında gece yeme sendromu gibi yeme bozukluklarının görülme sıklığı saptanarak gerekli önlemler alınmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

The Type Of Learning In University Students and The Impact Of Gender On Night Eating Syndrome
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study is planned to determine the type of study and gender on the GYS effect on the night eating syndrome in Erciyes University students. Work Plan: The data of the study was collected using the Night Food Survey between December 2017 and March 2018. The sample size is calculated using the layer systematic sample method. Erciyes University has been granted the necessary permission for the conduct of the study from the Ethics Council of Social and Human Sciences 28/11/2017-59 . The faculties related to medicine and health sciences have not been included because it could affect the result of the study. The normal distribution conformity was assessed by the Shapiro-Wilk test. Numerical data are arithmetic average x ̄ standard deviation ± SS, the number of qualitative data is shown as n and percentage. In comparison of the quantum variables of groups, the Student-t test was used, while in comparison of the qualitative variables, the Ki-Care test was used. A total of 1024 students were included in the study. 54.3 percent of students are men, 45.7 percent are women, 60.4 percent are primary and 39.6 percent are secondary. The frequency of smoking is 32%, while the frequency of alcohol use is 19.3%. 66% of students found GYS and the total score received from the Night Food Survey was 26.41±4.42. There has been no meaningful relationship between gender and type of learning and GYS status. Similarly, no meaningful relationship has been found between age, weight, size and body mass index and GYS. The frequency of GYS in smoking students is significantly higher than the frequency of GYS in non-smoking students p=0,009. However, there was no meaningful relationship between alcohol use and the frequency of GYS. The result: It has been found that the frequency of night eating syndrome is quite high among university students. Therefore, the necessary measures should be taken by determining the frequency of eating disorders such as night eating syndrome among university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.184
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini