Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 8
KANT’IN SİYASET TEORİSİ BAĞLAMINDA SİYASET VE DARBE ÜZERİNE BİR DENEME
2020
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu metnin amacı Kant’ın siyaset teorisi kapsamında darbeyi tanımlama biçimine odaklanmaktır. Kant, diğerlerinin hakları ile ilgili olan eylemlerin kamusal değilse o eylemlerin adaletsiz olduğunu belirtmektedir. Kant için politik ilke kamusallıktır. Bu kapsamda Kant’ın öne sürdüğü kamusallık ilkesinin darbelerle örtüşmediği görülmektedir. Çünkü askeri darbeler, siyasetin özü olan tartışılabilirlik kavramını yok saymaktadır. Ona göre politik eylemin niteliği kamusala açık olmalıdır. Bu nedenle Kant için devrim, hükümet darbesidir. Kant aynı zamanda otoriteye başkaldırmaya da karşıdır. Onun için en kötü düzen, düzensizlikten daha iyidir. Bu nedenle devletin yasayı etkili kılma gücüne direniş gösterilirse sivil anayasa tahrip olacak ve insanların sahip olduğu anayasal durum son bulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Kant's theory of law is linked to theory of law and a trial on the strike.
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this text is to focus on how Kant’s political theory defines the coup. Kant states that if the actions relating to the rights of others are not public, they are unfair. The political principle for Kant is communism. In this context, it appears that the principle of publicity that Kant has proposed is not covered with the coups. For military coupes do not count on the concept of controversiality, which is the essence of politics. The nature of the political action must be open to the public. For Kant, therefore, revolution is a government coup. Kant is also opposed to the rebellious authority. His bad order is better than unregularity. Therefore, if the power of the state to make the law effective is resisted, the civil constitution will be destroyed and the constitutional status of the people will end.

Anahtar Kelimeler:

An Essay On Politics and Coup D’état Within The Context Of Kant’s Political Theory
2020
Yazar:  
Özet:

This article focuses on Kant’s definition of the coup within the context of his political theory. Kant argues that the actions related to the rights of others are unjust if they ara not public. The political principle for Kant is publicity. In this context, it is observable that Kant’s principle of publicity does not coincide with military coups. Since the coup against the government ignore the concept of negotiation, as the essence of politics. According to him, the nature of political action should be open to the public. For this reason, Kant believes that the people should never seek their rights in an unjust form of revolution. For Kant, revolution is the coup of government. Kant is also opposed to rebellion againt authority. For him, the worst order is better than disorder. Therefore, if the state’s power to make the law effective is resisted, the civil constitution will be destroyed and the constitutional situation of the people will end.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.861
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi