Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Differential Equation Solver Simulator For Runge-kutta Methods
2016
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Mühendislik ve fen bilimlerine ait problemlerinin birçoğu diferansiyel denklemlerle matematiksel olarak modellenmekte, dolayısıyla çözümleri önemli yer tutmaktadır. Diferansiyel denklemlerin analitik veya sayısal çözümleri için çok sayıda yöntemler geliştirilmiştir. Teknolojinin gelişmesiyle orantılı olarak sayısal çözüm yöntemlerinden yoğun bir şekilde faydalanılmaktadır. Özellikle gerçek zamanlı uygulamalarda en az işlemle, en kısa sürede, en yüksek hassasiyetle, en doğru çözüme ulaşmak başlıca hedeflerdendir. Gerçekleştirilen çalışmada, diferansiyel denklemlerin sayısal çözümü için Runge-Kutta tabanlı 48 yöntemi içeren bir simülatör geliştirilmiştir. Kullanıcı dostu ve eğitim amaçlı da kullanılabilecek simülatörde tanımlanan diferansiyel denklemin, belirtilen başlangıç koşulu altında, verilen adım boyutu veya nokta sayısına göre, istenen aralıktaki çözümü seçilen yöntemle elde edilebilmektedir. Çözümler kullanıcıya hem sayısal (adım değerleri, hesaplama süresi vb.) hem de grafiksel olarak sunulabilmekte; bunun yanında yöntemlerle/çözümlerle ilgili konu anlatımları da verilebilmektedir. Ayrıca simülatörle karşılaştırmalı çözümler (performans analizleri) de gerçekleştirilebilmekte. Böylece simülatör ile kullanıcılar farklı yöntemlerle diferansiyel denklemlerin sayısal çözümlerini gerçekleştirebilmekte; öğrenciler bu alandaki yöntemleri konu anlatımı destekli görsel olarak öğrenip adım adım uygulayabilmekte; tasarımcılar da karşılaştırmalı analizlerle sistemleri için en uygun yöntemi kolay, etkin ve doğru bir şekilde seçebilmektedirler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.706
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini