Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 38
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
Ameliyat Öncesi Açlık Süresinin Ameliyat Öncesi ve Sonrası Anksiyete Düzeyine Etkisinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş Ülkemizde gece yarısından sonra aç kalma uygulamasının ve ameliyata alınma sürelerinin uzun olduğu bilinmektedir. Bu durumun ameliyat öncesi ve sonrası süreçte hastaların anksiyetesini arttırdığı düşünülmektedir. Amaç Ameliyat öncesi açlık süresinin ameliyat öncesi ve sonrası anksiyete düzeyine etkisini incelemektir. Yöntem Araştırma, ileriye dönük, kesitsel ve tanımlayıcı tiptedir. Örneklemi Ağustos 2015-Ocak 2016’da bir üniversite hastanesinin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde elektif cerrahi planlanan 86 hasta oluşturdu. Hastalar açlık süresine göre iki gruba ayrıldı (Grup 1 < 8 saat; Grup 2 ≥ 8 saat). Veriler “Sosyodemografik ve Klinik Özellikler Formu” ve “Durumluk ve Sürekli Kaygı Ölçeği” ile toplandı. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler, t testi ve ki kare testi kullanıldı. Bulgular Grupların sosyodemografik ve klinik özellikler açısından benzer olduğu saptandı. Grup 1’in ortalama açlık süresi 7.34 ± 0.18, Grup 2’nin 12.01 ± 2.10 saat olarak bulundu. Gruplar arasında kliniğe yattığı gün Sürekli Kaygı Ölçeği puan ortalamaları, ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası Durumluk Kaygı Ölçeği puan ortalamaları arasında istatiksel olarak anlamlı fark bulunmadı. Sonuç Her iki grubun ameliyat öncesi hafif düzeyde anksiyete yaşadığı saptanmış olmasına rağmen, açlık süresinin hastaların anksiyete düzeyini etkilemediği bulundu. 

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Effect Of The Pre-operative Hunger Period On The Level Of Anxiety Before and After Surgery
2020
Yazar:  
Özet:

In our country it is known that the practice of hunger after midnight and the duration of the surgery is long. It is believed that this condition increases the anxiety of patients in the pre- and postoperative process. The purpose is to examine the impact of the pre-operative hunger period on the level of anxiety before and after the surgery. Method Research is a forward-looking, cutting-edge and identifying type. The sample formed 86 patients planned for elective surgery at an university hospital's Orthopedic and Traumatological Clinic in August 2015-January 2016. Patients were divided into two groups (Group 1 < 8 hours; Group 2 ≥ 8 hours). The data was collected with the "Sosiodemographic and Clinical Characteristics Form" and the "Status and Continuous Anxiety Scale". In the analysis of the data, identifiable statistics, the t test and the quarter test were used. The findings found that the groups were similar in terms of sociodemographic and clinical characteristics. The group 1’s average hunger time was 7.34 ± 0.18, and the group 2’s 12.01 ± 2.10 hours. There was no statistically significant difference between the average scores of the Continuous Anxiety Score, the average scores of the Pre-operative and Postoperative Anxiety Score. The result was found that both groups experienced a mild pre-operative level of anxiety, but the hunger period did not affect the level of anxiety of patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.635
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini