Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Diş Hekimliği Öğrencilerinin Diş Hekimliğinde Yapay Zekâ Uygulamaları ile İlgili Düşüncelerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Çalışmamızın amacı, Türkiye’deki diş hekimliği öğrencilerinin, diş hekimliğinde ve oral radyolojide yapay zeka kullanımına ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesidir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya 19 ile 30 yaş arasında 236 diş hekimliği öğrencisi katılmıştır. Katılımcılar Survey Monkey anket programında hazırlanan öğrencilerin diş hekimliği ve oral radyolojide yapay zeka kullanımına ilişkin görüş ve tutumlarını inceleyen anketi cevaplamışlardır. İstatiksel analiz için tanımlayıcı istatistik ve Kolmogrov-Smirnov testi kullanılmıştır. BULGULAR: Çalışmaya katılan öğrencilerin %15,25’ini (n: 36) 1. Sınıf, %15,68’ini (n: 37) 2. Sınıf, %19,92’sini (n: 47) 3. Sınıf, %25’ini 4. Sınıf (n: 59), %24,15’ini (n: 57) 5. Sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Katılımcıların %72,88’inin (n: 172) yapay zekanın günlük hayatta kullanım alanları hakkında bilgisi varken, öğrencilerden sadece %23,73’ünün (n: 56) radyoloji alanında kullanımı hakkında bilgisi vardır. Yapay zekanın oral radyolojide kullanım alanları konusunda bilgi düzeylerinde 5. ve 4. sınıflar ile 1., 2. ve 3. sınıflar arasında istatiksel olarak anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür. Katılımcıların yaklaşık %80’i yapay zekanın diş hekimliği ve oral radyoloji alanını geliştireceğini düşünüyorken, bu uygulamaların ileride diş hekimlerinin yerini alması konusunda endişe duymadıkları görülmüştür. TARTIŞMA ve SONUÇ: Literatürde diş hekimlerinin ve diş hekimliği öğrencilerinin yapay zeka uygulamaları hakkında görüş ve tutumları hakkında bilgi eksikliği mevcuttur. Öğrencilerin büyük çoğunluğu diş hekimliği eğitiminde yapay zekaya yer verilmesi gerektiğini desteklemektedir. Yapay zekanın diş hekimliğinde kullanım alanları konusunda üst sınıf öğrencilerinin alt sınıflara göre daha fazla bilgisi olduğu izlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Studying Students’ Opinions About The Practices Of Artificial Intelligence In Dental Medicine
2022
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

The aim of our study is to evaluate the opinions of dental students in Turkey on the use of artificial intelligence in dentistry and oral radiology. Method and Requirements: The study included 236 dentist students aged 19 to 30. Participants responded to the survey that examined the opinions and attitudes of students prepared in the Survey Monkey survey program on the use of artificial intelligence in dental medicine and oral radiology. Identifying statistics and the Kolmogrov-Smirnov test were used for statistical analysis. BULGULAR: 15.25% of students participating in the study (n: 36) 1. Class, 15.68% (n: 37) 2. Class, 19.92 percent (n: 47) 3. The class is 25 percent. Class (n: 59), 24.15 % (n: 57) 5. The class forms students. While 72.88% of participants (n: 172) have knowledge of the fields of artificial intelligence used in daily life, only 23.73% of students (n: 56) have knowledge of its use in radiology. There has been statistically significant differences in the level of knowledge on the fields of use of artificial intelligence in oral radiology between 5th and 4th classes and 1st, 2nd and 3th classes. Approximately 80% of participants believe that artificial intelligence will develop the field of dentistry and oral radiology, but they have not been worried about the future that these applications will replace dentists. A lack of knowledge about the opinions and attitudes of dental doctors and dental students about the practices of artificial intelligence in literature. The vast majority of students support that artificial intelligence should be included in dental education. It has been observed that higher-class students have more knowledge about the fields of use of artificial intelligence in dentistry than lower-class students.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 79
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini