Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 143
 İndirme 30
 Sesli Dinleme 1
Çin Propagandasında Çin-tayvan İlişkilerinin Sunumu: Mao Zedong Dönemi Üzerine İnceleme
2020
Dergi:  
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

1949 yılında Çin Komünist Partisi (ÇKP) lideri Mao Zedong, Çin Milliyetçi Partisi (Kuomintang) lideri Çan Kay Şek'i kesin olarak yenilgiye uğratmıştı. Mao, ülkenin yönetimini ele geçirmiş, Şek ise Tayvan adasına kaçarak yönetimini burada sürdürmüştü. Bu tarihten itibaren Çin ve Tayvan arasında düşmanlık dönemi başlamıştır. Bu aşamada Mao yönetimi, Çin kamuoyunda Tayvan'a karşı yoğun bir propaganda faaliyetine yönelerek, Tayvan'ı düşman bir ülke olarak yansıtmıştı. Çin yönetiminin Tayvan karşıtı faaliyetlerindesık kullandığı kitle iletişim araçlarından birisi posterler olmuştu. Bu çalışmada Çin propagandası tarafından Tayvan'a karşı kullanılan posterlerde, Tayvan'ın nasıl ve ne şekilde sunulduğu ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu amaçla çalışma kapsamında Şanghay Propaganda Posterleri Sanat Müzesi'nden belirlenen altı propaganda posteri, nitel araştırma yöntemleri içerisinde yer alan göstergebilimsel analiz yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Çalışmada belirlenen Çin propaganda posterleri, Fransız dilbilimci Roland Barthes'ın göstergebilim anlayışı üzerinden ele alınmıştır. Çalışmada ele edilen bulgularda Çin propagandası tarafından Tayvan'a yönelik doğrudan nefret söylemi oluşturulduğu ortaya çıkarılmıştır. Diğer yandan Çin propagandası posterler üzerinden Mao'nun ölümüne dek Çin'in Tayvan'ı ele geçireceği mesajını verdiği, bu yolla iki ülke arasındaki düşmanlığı canlı tutmaya çalıştığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Presentation Of China-taiwan Relations In Chinese Propaganda: Review Of The Mao Zedong Period
2020
Yazar:  
Özet:

In 1949, the Chinese Communist Party (CHP) leader Mao Zedong was definitely defeated by the Chinese Nationalist Party (Kuomintang) leader Chan Kay Shek. Mao took over the country, while Shek fled to Taiwan and continued to govern it. From this date, the period of hostility between China and Taiwan has begun. In this phase, Mao’s administration reflected Taiwan as an enemy country, directing China’s public to an intense propaganda activity against Taiwan. One of the mass media that the Chinese government used in its anti-Taiwan activities was poster. In the posters used by Chinese propaganda against Taiwan, this study was attempted to reveal how and how Taiwan was presented. For this purpose, in the framework of the work, the six propaganda posters identified by the Shanghai Propaganda Posters Art Museum have been studied using the indicative analysis method included in the quality research methods. The Chinese propaganda posters identified in the study were addressed by the French linguist Roland Barthes’ indicative understanding. The findings discussed in the study revealed that the Chinese propaganda created a direct hate speech against Taiwan. On the other hand, the Chinese propaganda has made the conclusion that the message that China will capture Taiwan until Mao’s death through the posters has come to the conclusion that it is trying to keep the hostility between the two countries alive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 341
Atıf : 1.175
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini